Alleen maar musicaltoppers in volledige cast ‘The Sound of Music’

The sound Of Music
©Deep Bridge

Vanaf 6 december 2020 kan je in de Antwerpse Stadsschouwburg terecht voor een nieuwe versie van ‘The Sound of Music’. 55 jaar na het succes van de film gaat producent Deep Bridge voor een ode aan het geromantiseerde verhaal, waarbij er gebruikgemaakt wordt van talrijke vintage elementen.” Na zijn glansrol in ‘La Cage Aux Folles’ kruipt Koen Van Impe straks in de huid van Kapitein Von Trapp. De dragende rol van gouvernante Maria wordt ingevuld door de ravissante musicalartieste Ianthe Tavernier, die bij het grote publiek ook bekend is door haar rol in ‘De Buurtpolitie’. In de nieuwe versie van regisseur Stany Crets speelt Peter Thyssen de rol van ‘Oom Max’, wordt An Lauwereins ‘Moeder-Overste ’ en maakt zangeres en voormalige tv-omroepster Geena Lisa in de rol van Barones haar musicaldebuut. “Zingen, spelen, op een podium staan tussen fantastische musicalacteurs: ‘These are a few of my favorite things’”, zegt ze al zingend. Charlotte Suijs (Liesl), Pieter Casteleyn (Rolf) en Nordin De Moor (Butler) vervolledigen de cast en in het uitgebreide ensemble herken je de stemmen en gezichten van Maja Van Honsté, Line Ellegiers, Shana Pieters, Aaron De Veene, Mart van den Hout, Mike Wauters, Laura Seys, Sofie De Schryver en nieuwkomer Zoë Guisson. Martin Michel zorgt voor de choreografie, Ad van Dijk voor de muziek en arrangementen, Stany Crets voor de regie én Ilse La Monaca voor de kinderregie van deze hartverwarmende klassieker. Tickets en info vind je op www.deepbridge.be

The Sound of Music’ is één van de allergrootste musicalfilms, waar nog steeds jong en oud van kunnen genieten, maar de échte beleving van de beroemde familie Von Trapp vind je vanaf 6 december in de Antwerpse Stadsschouwburg. Producent Deep Bridge en regisseur Stany Crets (‘Spamelot’, ‘MAMMA MIA!’) maken een gloednieuwe versie van deze prachtige gezinsmusical, waarin Koen Van Impe (‘La Cage Aux Folles’, ‘Rocky Horror Show’) getransformeerd wordt in Kapitein Von Trapp. “Ooit zag ik het originele jasje van Christopher Plummer hangen in een kostuumatelier in Los Angeles en ik beken: ik heb een adoratie voor dat soort memorabilia. De rol van de kapitein is een beetje zoals dat jasje eens mogen aantrekken”, zegt een enthousiaste acteur.

Maria
Het is niet eenvoudig om in de voetsporen van de legendarische Julie Andrews te stappen. De zoektocht naar de perfecte Maria, een vrouw die zich niet kon aanpassen aan het kloosterleven en door Moeder-Overste  als gouvernante werd weggestuurd naar de familie Von Trapp, is voor veel producenten een uitdaging. In een eerdere Vlaamse versie werd Deborah De Ridder, ruim 10 jaar geleden, gekozen om de hoofdrol te vertolken nadat ze winnares werd van het tv-programma ‘Op zoek naar Maria’. “De Maria die wij delen met het publiek is speels, passioneel, charmant en zorgzaam. Ze is warm, vriendelijk en levenslustig. Soms twijfelend over zichzelf, maar altijd vol toewijding. En ze moet kunnen zingen als een tierelier! De meeslepende opening ‘Ik hoor de muziek’, het ‘Boer en Boerin’ waarin Maria haar beste jodelgeluiden laat horen en het ingetogene ‘Zoveel goeds’, maakt van deze rol de droomrol voor elke musicalactrice. Na lang wikken en wegen, waarbij ook rekening werd gehouden met de match met de kapitein, viel onze definitieve keuze op Ianthe Tavernier, omdat ze er tijdens de audities bovenuit stak”, klinkt het bij de producent. Na haar doortochten in de sprookjesmusicals ‘Aladdin’, ‘Beauty and the Beast’, ‘Hans en Grietje’ en ‘The Little Mermaid’, is ‘Floortje’ uit de ‘De Buurtpolitie’, de zangeres uit ‘Steracteur Sterartiest’ én de deelneemster van de recentste ‘Dancing with the Stars’ klaar voor haar volgende, grote stap. “Balanceren tussen een spontane jonge vrouw én een volwassene met verantwoordelijkheden is exact de plek waar ik mezelf ook in bevind. Julie Andrews evenaren is onmogelijk, maar het is wel een hele eer en een gigantisch grote uitdaging die ik met veel plezier aanga.

The Sound Of Music
©Deep Bridge

Geena Lisa
Voor de rol van Moeder-Overste  trekt An Lauwereins (‘West Side Story’, ‘The Phantom of the Opera’) al voor de derde keer het habijt aan. “Zelfs na meer dan 300 keer deze rol te hebben gespeeld, blijf ik hem geweldig vinden en is het voor mij opnieuw een uitdaging om haar straks weer een andere invulling te geven. Da’s zoeken, maar dat lukt prima!”

Schrijver, regisseur en acteur Peter Thyssen (‘De zonen van Van As’, ‘De Kotmadam’) maakte zijn agenda leeg om in deze musical gestalte te geven aan Oom Max, een rol die hem op het lijf geschreven is.

De meest verrassende en opvallende naam in de cast is die van Geena Lisa. Op haar 14de debuteerde ze als zangeres bij het rockbandje van haar vader. Na enkele jaren kwam ze als backingvocaliste terecht bij succesformatie The Dinky Toys. Daar werden haar talenten opgemerkt door Bart Peeters, de man waarmee ze samenwerkte voor ‘De Vliegende Doos’ en ‘De Liegende Doos’. Geena werd een vaste waarde. Op televisie presenteerde ze o.a. ‘Biebabeloela’, ‘De Nationale Test’, ‘Vlaanderen Muziekland’, ‘Fata Morgana’ en nog een rits programma’s. Ze was jarenlang presentatrice-voorzitster van het Radio 2-programma ‘De Raadkamer’, ze speelde mee in de langspeelfilm ‘Oesje’, bracht ode’s aan Ann Christie en Yasmine, maar speelde nog nooit mee in een musical en daar komt met haar rol van Barones in ‘The Sound of Music’ eindelijk verandering in. “Ik voel me net zo enthousiast als 1 van de 7 Von Trapp kids die tot leven komen als ze mogen zingen en muziek mogen beleven”, zegt ze. “Het toeval wil dat ik een tijdje geleden nog voorbij de Antwerpse Stadsschouwburg wandelde en dacht: “Hier zou ik graag nog eens optreden!” En dat gaat nu gebeuren. De Barones is niet de meest sympathieke, maar ik vind het wel leuk om de rol van een rivale te spelen. Dat maakt het voor mij weer boeiend en uitdagend.

Voor Charlotte Suijs, die Inez speelt in ‘Familie’ en Guinevere in ‘De strijd om Camelot’, wordt het een uitdaging om in ‘The Sound of Music’ invulling te geven aan de rol van Liesl. Pieter Casteleyn, die meespeelde in ‘Aladdin’, ‘Cinderella’ en de rol van Frederik in de tv-reeks van ‘Campus 12’, speelt straks de rol van Rolf. Butler Franz wordt gespeeld door klasbak Nordin De Moor (‘Spamelot’, ‘War Horse’, ’40-45’) en het ensemble bestaat verder ook nog uit Mart van den Hout (‘The Rocky Horror Show’, ‘Doornroosje’), Mike Wauters (‘The Lion King’, ‘Suske en Wiske’), Aaron De Veene (‘Assepoester’, ‘Sneeuwwitje’ en hij speelt ‘Jesse’ in de tv-serie ‘Thuis’), Maja Van Honsté (‘Chaplin’, ‘Shrek de musical’), Laura Seys (‘Oliver’, ‘The Little Mermaid’), Line Ellegiers (‘Titanic’, ’40-45’), Shana Pieters (‘MAMMA MIA!’), Zoë Guisson (‘The Christmas Show’, ‘Sneeuwwitje’) en Sofie De Schrijver (‘Scrooge’, ‘La Cage Aux Folles’).

Von Trapp Kinderen
Een belangrijke rol in ‘The Sound of Music’ is weggelegd voor de Von Trapp-kinderen. Ze zijn met 7 en daarvoor wordt er samengewerkt met actrice en kinderregisseur Ilse La Monaca, ook wel gekend als hoofdinspecteur Brigitte in de populaire tv-serie ‘De Buurtpolitie’. “In de loop van deze week rollen we de details uit, maar we gaan in elk geval op een creatieve manier in Vlaanderen op zoek naar jong talent dat wil meespelen in deze musical. Het wordt iets bijzonders en ik hoop op massale reacties.

‘The Sound of Music’ speelt vanaf 6 december in de Antwerpse Stadsschouwburg. Tickets en info vind je op www.deepbridge.be

The Sound Of Music
©Deep Bridge

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.