Jannes wint Buma NL Award Hollands met album Liever bij jou

Jannes
©Buma NL Award

Jannes heeft met zijn album Liever bij jou de Buma NL Award in de categorie Meest Succesvolle Album Hollands op zijn naam geschreven. De Drenste volkszanger wist Frans Bauer met zijn album Ik heb je lief en Snollebollekes (En door…) af te troeven. De prijs werd uitgereikt tijdens een uitzending van Sterren NL. Verder werd bekend dat het team van Holger Schwedt, met zangeres Melissa, de Buma NL Snelkookpan winnend wist af te sluiten.

Jannes werd volledig overdonderd door de prijs. Hij was met een leugentje om bestwil naar de studio van Sterren NL gelokt. Jannes verkeerde in de veronderstelling daar over zijn nieuwe single te praten, maar werd al gauw verrast met de Buma NL Award. Hij gaf aan al blij te zijn met de nominatie en wist niet wanneer de prijzen daadwerkelijk zouden worden uitgereikt. De Award krijgt een plek naast zijn gouden platen in het kantoor van zijn nieuwe huis, waar hij ook een repetitieruimte heeft laten bouwen.

De Muzikale Snelkookpan

Melissa werd met haar liedje Ik Leef Voor De Nacht, geschreven, geproduceerd en opgenomen onder leiding van de succesvolle componist/producer Holger Schwedt, door het publiek en een vakjury gekozen tot het beste liedje van de vier inzendingen. Team Holger Schwedt en Melissa winnen hiermee een geldprijs van €3.000,- ter beschikking gesteld door Sena Performers.

De Muzikale Snelkookpan is al enkele jaren een vast onderdeel van de jaarlijkse editie van Buma NL. Vier teams in de genres Pop, Hollands, Hip Hop en Alternatief worden in een challenge uitgedaagd binnen één dag een liedje te componeren, produceren en op te nemen. De vier liedjes werden dit jaar opgenomen door aanstormend talent onder leiding van gerenommeerde producers zoals Edwin van Hoevelaak (Hollands), Huub Reijnders (Alternatief), Holger Schwedt (Pop) en een team van de Nederlandse Popacademie (Hip Hop).

De vier aanstormende talenten die dit jaar meededen aan De Muzikale Snelkookpan waren Team NPAC met het nummer Non Stop, Natasja Poels met Dit Moment, Jeanne met Hoe Het Licht Valt en Melissa met Ik Leef Voor De Nacht. De liedjes werden in 1 dag geschreven en opgenomen in de Wisseloord Studio en de Shamrock Studio’s. Vanaf maandag 5 oktober kon het publiek hun stem uitbrengen op hun favoriete liedje via de social mediakanalen van Buma NL. Daarmee had het publiek direct invloed op de uitslag doordat het aantal stemmen werd meegenomen in het oordeel van een deskundige vakjury.

Over Buma NL

Buma NL is dé conferentie en hét festival voor de Nederlandstalige muziek. Een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt gekarakteriseerd door interactieve panels, discussies, masterclasses, showcases en de Buma NL Awardshow. Het is het professioneel middelpunt voor iedereen die werkt voor en met het Nederlandstalige repertoire. Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Buma/Stemra en wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers. Normaal gesproken vindt Buma NL plaats in TivoliVredenburg. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.