Zomerhit-nominatie en videoclip voor ‘Zomerlicht’ van Garry Hagger

Met ‘Zomerlicht’, zijn gloednieuwe zomersingle, is Garry Hagger één van de 20 Zomerhit-finalisten die in augustus hun opwachting maken in het VRT 1-programma. “In meer dan 30 jaar carrière is het de eerste keer dat ik met een liedje genomineerd ben voor die prijs en dat doet ontzettend veel deugd. Sinds de release van ‘Alles Wat Ik Wil’ twee jaar geleden, zijn we het pad gaan bewandelen van de Nederlandstalige popmuziek. Met mijn vorige single ‘Horizon’ hebben we nog een tandje bijgestoken, wat resulteerde in veel airplay en een 11de plek in De Vlaamse Top 30. De nieuwe single ‘Zomerlicht’ overtreft dit verhaal met een 9de plek in De Vlaamse Top 30 en een Zomerhit-nominatie. Ik merk ook aan de reacties bij het publiek dat dit een blijvertje is. Daarom hebben we de afgelopen dagen een videoclip gedraaid. In mijn goedgevulde agenda met heel wat optredens, was het even puzzelen voor een gaatje. De komende weken vind je mij op diverse podia en sta ik met mijn vernieuwde liveband onder leiding van Sven Van Den Wyngaert op o.a. de Parkies-concerten. Ja, dit is voor mij en topzomer waar ik met volle teugen van geniet”, zegt Garry Hagger enthousiast.

Erkenning

De veelzijdige man met het krachtige stemgeluid, dat is het eerste wat mensen zeggen wanneer je de naam van de populaire Oost-Vlaamse zanger Garry Hagger laat vallen. Sinds hij bij het grote publiek doorbrak met ‘Het Allermooiste’ (1995), bijna 30 jaar geleden, is hij een vaste waarde in de Vlaamse Showbizz. Zijn goedgevulde agenda is daar een mooi voorbeeld van. Die heeft hij dankzij de trouwe fans, maar ook het brede publiek dat dol is op zijn muzikale verjonging. “Twee jaar geleden hebben we met ‘Alles Wat Ik Wil’ de eerste versie van de Garry Hagger 3.0 neergezet, in de vorm van Nederlandstalige popmuziek die aansluit bij mijn stemgeluid, maar ook past in mijn repertoire. Vanuit die basis hebben we de voorbije maanden muziek uitgebracht, en het werkt. Zeker als ik tijdens mijn optredens naar de reacties kijk op die nieuwe nummers. Ook op sociale media, aan de streamcijfers, de airplay en de media-aandacht merk je dat ‘Horizon’ en mijn nieuwste zomersingle ‘Zomerlicht’ enorm in de smaak vallen. Ik ben daar oprecht heel gelukkig mee. Vooral die Zomerhit-nominatie voor ‘Zomerlicht’ voelt aan als een bevestiging dat we ook achter de schermen met ons team goed bezig zijn. Ik ben daar heel dankbaar voor, want het is de eerste keer in mijn carrière dat we dit meemaken. Het is een stevige Zomerhit-selectie als je kijkt naar de 19 andere kandidaten die allemaal kans maken om in de voetsporen te treden van Pommelien Thijs, Margriet Hermans, Niels Destadsbader en Belle Perez. De selectie op zich is al heel bijzonder, maar uiteraard gaan we zoveel mogelijk mensen warm maken om voor ‘Zomerlicht’ te stemmen”, zegt Garry Hagger lachend.

Videoclip

Als extra toemaatje lanceert Garry Hagger vandaag ook nog een toffe videoclip: “’Zomerlicht’ is een nummer dat naast ‘Het Allermooiste’ en ‘Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen’, vermoedelijk nog lang gaat meedraaien tijdens de optredens. Vandaar het idee van een videoclip, die we de afgelopen dagen gedraaid hebben aan de Westerschelde en rond het Antwerpse Havenhuis. Als je goed kijkt, zie je het gebouw voorbijkomen (lacht). Door de regen hadden we twee dagen nodig, maar ik ben heel blij met het eindresultaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.