Theater voor de hele familie: Omajacht

De Proefkonijnen
©De Proefkonijnen

Reeds tien jaar lang, maakt De Proefkonijnen familietheater. Sinds het begin van dit seizoen doen ze dat in hun eigen theater in de Frankrijklei in Antwerpen. Ze brengen er kleine, intieme voorstellingen waarbij élk kindje wordt betrokken in het verhaal.

In het zaaltje in de Frankrijklei zijn 78 plaatsen waardoor iedereen met z’n neus op de gebeurtenissen zit. De verhalen die er gebracht worden, laten zich kenmerken door eenvoud en originaliteit. Met een minimum aan middelen maar een maximum aan fantasie worden de kinderen in de voorstelling gezogen en ze spelen vaak zelfs actief mee in het verhaal.

Zo kan je vanaf 15 februari samen met Daphne Paelinck (Thuis, De Elfenheuvel) en Ken Verdoodt (Amika) op Omajacht.

De Proefkonijnen
©De Proefkonijnen

Omajacht is een warme voorstelling over de goeie oude tijd. Fee denkt geen oma te hebben, maar volgens haar beste vriend heeft iedereen er één. Dus moet ze zich verstopt hebben… Samen met het publiek gaan ze op een meeslepende zoektocht vol muziek en spulletjes van vroeger. Ze ontdekken dat oude spulletjes die nu heel vreemd lijken, vroeger super handig waren. En ze komen te weten waarom oudere mensen soms zo’n vreemde gewoontes blijken te hebben en vooral dat iedereen een oma heeft, waar ze ook is!

De Proefkonijnen
©De Proefkonijnen

Het verhaal is van de hand van schrijver en bezieler van De Proefkonijnen Randall Van Duytekom. De 31-jarige auteur is geen nobele onbekende. Al meer dan tien jaar produceert hij met zijn gezelschap zelfgeschreven stukken, waarvan er dit jaar zes zijn te bekijken in de eigen zaal en op toer door Vlaanderen. Sinds het wegvallen van het Echt Antwaarps Teater van Ruud De Ridder, is het de enige auteur met een eigen theater in Antwerpen centrum.

Wie tickets wil bemachtigen voor Omajacht of één van de andere voorstellingen moet er snel bijzijn, want omwille van de intieme setting is het aantal plaatsen beperkt.
 
Tickets en info: www.deproefkonijnen.be

Omajacht

Spel: Daphne Paelinck & Ken Verdoodt
Tekst & regie: Randall Van Duytekom

15, 16, 22, 23, 26, 27, 28, 29 februari & 1 maart om 14u30
De Proefkonijnen Pop-up Theater, Frankrijklei 35, Antwerpen
Prijs: 9 / 14 euro

Tickets en info: www.deproefkonijnen.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.