Festivak 2020 geannuleerd omwille van Covid-19

Festivak
©Festivak

Festivak, de vakbeurs voor evenementen die in november zou plaatsvinden is geannuleerd. Met de huidige corona-maatregelen en de hard getroffen sector blijkt het voor beursorganisator OGZ onmogelijk de beurs kwalitatief neer te zetten.

“Wij zijn enorm betrokken bij de eventsector”, vertelt organisatrice Jill Oomen. “Daarom hebben wij vanaf dag 1, waarschijnlijk net zoals jijzelf, de ontwikkelingen nauw gevolgd en hebben we onderzocht hoe en in welke vorm een event doorgang zou kunnen vinden, met inachtname van de huidige maatregelen en situatie.”

“Wat voor ons centraal stond in die plannen was het vermogen om niet alleen een veilig, maar ook een succesvol evenement te organiseren. Het advies van het COVID Event Risk Model, de huidige anderhalve meter regel en het feit dat het sterk wordt afgeraden om (internationaal) te reizen en zoveel mogelijk thuis te blijven, maken het een heel complex verhaal. Op basis hiervan is het voor ons in toenemende mate duidelijk geworden dat een doorgang van Festivak in 2020 niet haalbaar is. Daarom moet ik met pijn in mijn hart mededelen dat Festivak 2020 geen doorgang heeft. Er zal ook geen digitaal alternatief zijn.”

Dit is een moeilijke en pijnlijke beslissing, maar een noodzakelijke en de beste voor alle betrokkenen.

“Dit is een moeilijke en pijnlijke beslissing, maar een noodzakelijke en de beste voor alle betrokkenen. Wij kunnen momenteel niet garanderen dat wij een waardevol evenement kunnen bieden naar de kwaliteitsstandaard die verwacht wordt van OGZ en die wij van onszelf verlangen. Waar we een aantal maanden geleden nog hoopten dat het dit jaar ‘goed’ zou komen, is nu de realiteit bij ieder van ons binnengedrongen en weten we dat 2020 een ontzettend moeilijk jaar is geworden.

Bron: Festivak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.