Met nieuwe single ‘Hoofd Leeg, Hart Vrij’ blikt Jan Smit vooruit naar zijn Sportpaleisconcerten

Jan Smit
©House Of Entertainment

Recent verscheen  de verrassende nieuwe single ‘Hoofd Leeg, Hart Vrij’ van Jan Smit. Met de release warmt de nog steeds immens populaire artiest ons allen op voor zijn 2de Sportpaleisconcert, dat op zaterdag 18 juni 2022 plaatsvindt: “’Ik wil leven’ hoor je me zingen in m’n nieuwe single en dat is wat we binnenkort ook in Antwerpen gaan doen. Ik heb er echt weer ontzettend veel zin in. Ik kijk er enorm naar uit om weer op het podium te kunnen staan in Vlaanderen en met het publiek weer voluit te kunnen genieten van dit soort bijzondere momenten”, zegt Jan Smit enthousiast. Op www.ticketkopen.eu kan je trouwens nog kaartjes kopen voor het concert van 18 juni, wat meteen ook het grootste concert is dat Jan dit voorjaar doet.

Met de positief geladen single ‘Hoofd Leeg, Hart Vrij’ viert Jan Smit voluit het leven en zingt hij openlijk over de vrijheid. “Het is niet makkelijk, maar wel verrijkend wanneer je in het leven ook bepaalde dingen kan loslaten en ervoor kan zorgen dat je hoofd leeg is en je hart vrij. Als je dat doorhebt, voel en ervaar je nog intenser de mooie dingen in het leven”, zegt Jan Smit enthousiast over zijn nieuwe single, die hij schreef met Matthijn Buwalda en die geproduceerd werd door Thomas Tol. 

Als je goed luistert naar de tekst van Jan z’n nieuwe single, hoor je dat hij klaar is om op een andere manier, nog meer dan vroeger, te gaan genieten van de nieuwe dingen die op z’n pad komen: “Het is 25 jaar geleden dat ik met ‘Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen’, een liedje voor mijn oma, meteen doorbrak bij het grote publiek. Het was mijn eerste liedje, waardoor ik op jonge leeftijd al meteen succesvol was in Nederland én Vlaanderen. Wat daarna volgde was heel mooi, maar best wel pittig en intens. Ik heb inderdaad, zoals ik het zing in mijn nieuwe single ‘Hoofd Leeg, Hart Vrij’, ‘de benen uit mijn lijf gerend, de grenzen in mezelf verkend’, want ik wou dat het altijd beter werd. Ondertussen heb ik geleerd dat die druk die ik mezelf geef niet nodig is. Dat voelt bevrijdend, waardoor ik nu nog meer en intenser geniet van de mooie dingen die ik doe en op mijn pad komen. Ik heb mezelf opnieuw gevonden, waardoor wat ik doe niet aanvoelt als een routine of werken. Dat vrijheidsgevoel, die positiviteit deel ik graag met mijn nieuwe single en hoop ik dat iedereen in dit leven ook echt mag ontdekken en ervaren. Het voelt heerlijk aan!”

Met ‘Hoofd Leeg, Hart Vrij’ focust Jan Smit zich de komende tijd op Nederland en Vlaanderen. De single is ook de perfecte opwarmer voor ‘Jan & Alleman: hét meezingconcert van Jan Smit’ dat op zaterdag 18 juni 2022 plaatsvindt in het Antwerpse Sportpaleis. Door de gekende omstandigheden hebben we het een paar keer moeten verplaatsen, maar in juni mogen we eindelijk weer opnieuw spelen op wat ik zelf één van de mooiste plekken vind. Als ik nog maar terugdenk aan de vorige keer, ervaar ik opnieuw de bijzondere sfeer, de chemie en de warme band die ik er die avond had met het publiek. Voor mezelf, maar ook voor mijn muzikanten en iedereen die betrokken is, voel je nu al de gezonde spanning en sfeer die er hangt rond dat Sportpaleisconcert. Samen met o.a. Gers Pardoel, Pommelien en De Romeo’s maken we er opnieuw een onvergetelijke avond van.”

Hoofd Leeg, Hart Vrij’ van Jan Smit verscheen op vrijdag 1 april 2022 digitaal op VoSound. Op zaterdag 18 juni 2022 kan je in het Antwerpse Sportpaleis terecht voor ‘Jan & Alleman: hét meezingconcert van Jan Smit’, met gastartiesten Gers Pardoel, Pommelien en De Romeo’s. Tickets en info, www.ticketkopen.eu

Jan Smit
©House OF Entertainment

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.