‘Juffrouw Hannigan’ Willemijn Verkaik trad op als ‘Elsa’ tijdens Oscars

Willemijn Verkaik
©Music Hall

Vanaf 18 februari staat de Nederlandse musicalster Willemijn Verkaik in Stadsschouwburg Antwerpen weer op de planken als de gevreesde ‘Juffrouw Hannigan’ in de nieuwe versie van ‘Annie, de Musical’, maar vannacht mag ze eerst nog haar ster laten schitteren tijdens de Oscaruitreiking in het Dolby Theatre in Los Angeles. De gelauwerde Verkaik, die wereldfaam verwierf door haar rol als groene heks Elphaba in de musical Wicked, is ook de Nederlandse en Duitse stem van ‘Elsa’, één van de hoofdpersonages uit de Disneyfilms Frozen. Samen met negen andere Elsa’s vertolkt ze tijdens de Oscars ‘Into the Unknown’, het nummer uit de film Frozen II dat genomineerd is in de categorie beste lied.

Haar collega-Elsa’s komen onder meer uit Japan, Rusland, Noorwegen en Thailand, zo liet ze weten aan RTL Nieuws. Ook de Amerikaanse vertolker van ‘Elsa’, Idina Menzel, is van de partij. “Dat is ontzettend speciaal. We zijn allemaal anders en spreken een andere taal, maar hebben toch dezelfde ervaring. Daardoor hadden we meteen een connectie bij de repetities. Ik werd best emotioneel toen we samenkwamen en al die talen naast elkaar te horen waren en het klopte.”

Waarom Verkaik is uitgekozen, weet ze niet precies. “Ze hebben een aantal landen geselecteerd van over de hele wereld.” De musicalster zal het nummer in het Duits vertolken. “Ik vroeg nog of het in het Nederlands mocht, maar daar was geen ruimte voor. We zijn maar een klein landje met niet zoveel mensen.”

Tijdens de repetities zag Verkaik de naambordjes van de genomineerden al op tafel staan in de zaal. “Dan zie je de naam Leonardo DiCaprio staan en denk je: oh my god, ik ben morgen in dezelfde ruimte en sta drie meter van hem af. Ik ben helemaal niet zo snel starstruck, maar het is wel heel stoer om voor die mensen op te treden.” En wanneer is de avond voor haar geslaagd? “Als ik heb genoten van het optreden en de stress en zenuwen niet de overhand laat nemen”, besluit Verkaik bij RTL Nieuws.

Morgenochtend keert Willemijn Verkaik al terug van haar Oscar-avontuur en vervoegt ze opnieuw de cast van ‘Annie, de Musical’, die volop aan het repeteren is voor de run in Stadsschouwburg Antwerpen.

U kan nog gaan genieten van Willemijn Verkaik én ‘Annie, de Musical’ van 18 februari t/m 1 maart 2020 in Stadsschouwburg Antwerpen. 

Praktisch
‘Annie, de Musical’

Stadsschouwburg Antwerpen
Dinsdag 18 februari 2020 – 20u
Woensdag 19 februari 2020 – 20u
Donderdag 20 februari 2020 – 20u
Vrijdag 21 februari 2020 – 20u
Zaterdag 22 februari 2020 – 15u
Zondag 23 februari 2020 – 15u

Dinsdag 25 februari 2020 – 15u
Woensdag 26 februari 2020 – 15u
Donderdag 27 februari 2020 – 20u
Vrijdag 28 februari 2020 – 15u
Zaterdag 29 februari 2020 – 15u
Zaterdag 29 februari 2020 – 20u
Zondag 1 maart 2020 – 15u

Tickets & info: www.musichall.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.