‘Maat op Straat’-makkers trappen verkeersveiligheidscampagne op gang

Maat op Straat
©Politie Antwerpen

Je zag ze misschien al verschijnen op je sociale media, onze ‘Maat op Straat’-makkers. Vijf toffe lagereschoolkinderen gingen op pad om hoffelijke weggebruikers te bedanken. Het resultaat zie je in drie toffe filmpjes. Hun ‘Maat op Straat’-acties trappen een nieuw seizoen van onze verkeersveiligheidscampagne op gang.

Al voor het derde jaar op rij gaan Antwerpse kinderen op zoek naar hoffelijke weggebruikers en zetten ze hen in de bloemetjes. Elke dag begeven we ons in het verkeer als voetganger, fietser, automobilist … Ons gedrag ten opzichte van andere weggebruikers bepaalt mee hoe veilig het verkeer verloopt. Het is bovendien ook gewoon leuk om tijdens je verplaatsing hoffelijke weggebruikers tegen te komen

Word hoffelijke weggebruiker

Maar hoe word je nu een hoffelijke weggebruiker? Kort samengevat: ‘Doe niet bij een ander wat je zelf niet wil.’

Hoffelijk zijn is:

  • De verkeersregels kennen en ze respecteren;
  • Zien en gezien worden;
  • Rekening houden met elkaar;
  • Respect hebben voor elkaar;
  • Niemand in gevaar brengen.

Scholen helpen!

Ook dit jaar krijgen Politie en Stad Antwerpen weer de hulp van de Antwerpse lagere scholen om deze hoffelijkheidsboodschap te verspreiden. 119 Antwerpse lagere scholen engageerden zich om te werken rond hoffelijkheid in het verkeer. Ze krijgen daarvoor een heleboel materiaal ter beschikking. Alle leerlingen krijgen fluorescerende stickers die ze kunnen uitdelen aan hoffelijke weggebruikers of gewoon lekker zelf op hun boekentas, helm of fiets kunnen kleven. De scholen ontvangen schuimhanden in de vorm van emoticons om hoffelijke weggebruikers in de buurt van de school te bedanken, een inspiratiebrochure en een interactieve poster om aan de slag te gaan met hoffelijkheid in het verkeer in de klas. De ‘Maat op Straat’-scholenactie loopt van 16 november tot 18 december.

Meer info over de campagne lees je op www.maatopstraat.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.