VRT MAX, Eén en Canvas stellen voorjaar 2023 voor

VRT
©VRT

VRT MAX, Eén en Canvas kondigen hun programmatie aan voor het voorjaar 2023 met spannende en ontspannende programma’s.

VRT MAX versterkt zich in 2023 verder als digitale kijk- en luisterbestemming van VRT. Met series, docu’s, podcasts en live radio verzameld in één app. Naast Vlaamse en internationale topreeksen zet VRT MAX in op een exclusief audio- en videoaanbod voor jongere digitale doelgroepen. Met dit voorjaar fictiereeksen zoals ‘De Studio’s’ en ‘Knokke off’. VRT MAX trekt de kaart van langlopende podcastreeksen, true crime en audiofictie op maat van jongvolwassenen.

Ruth Degraeve, manager VRT MAX & digitale bestemmingen: “Na de succesvolle lancering van VRT MAX blijven we inzetten op de jongere doelgroepen met een divers en vernieuwend audio- en videoaanbod. We kijken dan ook vol verwachting uit naar de lancering van een breed aanbod van nieuwe titels waarmee we gebruikers kunnen connecteren met VRT MAX. De komende maanden investeren we ook verder in onze eigen platformen waar we onder andere inzetten op een rijkere luisterbeleving.”

Eén trapt 2023 af met een gevarieerd aanbod. Enerzijds zorgt het merk voor ontspanning en feelgood. Met onder andere ‘The greatest dancer van Vlaanderen’. In januari geeft Kamal op geheel eigen wijze een nieuwe draai aan de Eén-klassieker ‘1 jaar gratis’ en gaat men op zoek naar de perfecte kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. Bovendien worden er nog muziekprijzen uitgedeeld op de MIA’s en ontdekken we wie de eerste Kastaars in de wacht mogen slepen.

Lotte Vermeir, netmanager: “Eén blijft inzetten op de vaste waarden en sterktes die de kijker zo herkent en apprecieert: warme en authentieke verhalen, kwaliteitsvolle fictie en human interest; programma’s die de Vlamingen recht in het hart raken. Afgelopen najaar voegden we daar met succes enkele speelse en ontspannende puzzelstukken aan toe, zoals het prettige ‘Homo Universalis’ en ‘Kom op tegen Kanker’, alles in de strijd, dat op een opvallende en luchtige manier een huizenhoog taboe op de kaart wist te zetten.

In 2023 heeft Canvas extra aandacht voor prikkelende programma’s, zoals de prestigereeks ‘Onze natuur’, en voor eigenzinnige humor, met naast ‘De ideale wereld’ onder meer de eigen fictiereeks ‘Zonder afspraak’ en nieuwe stand-upcomedy later dit jaar.

Lotte Vermeir: “Canvas blijft een van de sterkste mediamerken in Vlaanderen, dat al 25 jaar lang garant staat voor compromisloze kwaliteit. Daar blijven we op inzetten. Maar in een tijd waarin het aanbod groter en meer versnipperd is dan ooit, moet Canvas ook durven op te vallen en te prikkelen. Met het grootse project ‘Onze natuur’ bijvoorbeeld of met de charmante comedyreeks ‘Zonder afspraak’.

Meer info over de voorjaarsprogramma’s van VRT vindt u hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.