Jakob Smitsmuseum Mol levert werken voor ‘De Kunstkamer’ in Art Center Hugo Voeten

Jakob Smitsmuseum
©Gemeente Mol

Op vrijdag 18 september opent in het Art Center Hugo Voeten in Herentals de tentoonstelling ‘De Kunstkamer’. Onder andere een 30-tal topwerken uit het Jakob Smitsmuseum vonden de weg naar Herentals. ‘Het Gehucht’ (de nummer 1 van onze Smits top 20), ‘De soldaten trekken voorbij’ (ons logo gebaseerd op de vensterpartij die je ziet in het schilderij) en ‘Mater Amabilis’ (werk uit de beginperiode van Smits) kan je er zoal bewonderen.

In deze unieke tentoonstelling vinden de nalatenschappen van twee grote Kempense kunstliefhebbers elkaar: Ronald Luyten en Hugo Voeten.

Vrienden van het Jakob Smitsmuseum

De tentoonstelling werd mee mogelijk gemaakt door Peter Konings, Piet Deceuninck en Jef Van Gool, bestuursleden van de Vrienden van het Jakob Smitsmuseum, en het museumteam van het Jakob Smitsmuseum. Het museumteam zorgde voor alle administratieve en logistieke ondersteuningen.

Bezoekje brengen?

Deze tentoonstelling loopt tot eind december en is elke vrijdag open. Een ticket kost 5 euro. Elke donderdag is een combi-bezoek aan de Collectie Hugo Voeten en de tijdelijke expo aan 10 euro mogelijk. Je moet wel vooraf een tijdslot boeken via artcenter.hugovoeten.org.

Samenwerking

Het is een samenwerking tussen de Stichting Ronald Luyten, Jakob Smitsmuseum, vzw Vrienden van het Jakob Smitsmuseum, ‘t Schaliken en stad Herentals.

Jakob Smitsmuseum
©Gemeente Mol

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.