Expo REAL BODIES in maart in het teken van kanker(onderzoek)

REAL BODIES
©sportpaleis

REAL BODIES, de fascinerende expositie over het menselijk lichaam in het Sportpaleis, zoomt volgende maand in op kanker en kankeronderzoek. Het initiatief krijgt de steun van Damya Laoui, Prof. Dr. ir.Team-leader Tumor Immunology aan het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en Vrije Universiteit Brussel (VUB). Aan de hand van micro fundraising hoopt men bovendien een mooie bijdrage te kunnen leveren aan Kom op tegen Kanker. REAL BODIES werd intussen al bezocht door meer dan 40 000 bezoekers.

Sinds midden december bezochten al meer dan 40 000 mensen de spraakmakende expositie REAL BODIES in het Hospitality Center van het Sportpaleis in Antwerpen. De expo toont alle facetten van het menselijk lichaam aan de hand van 20 perfect bewaarde lichamen en ruim 200 anatomische objecten. REAL BODIES voegt in maart een extra laag aan de expositie toe door aandacht te besteden aan kanker en kankeronderzoek. Dit gebeurt door in de tentoonstellingsruimte op een imposante muur relevante feiten en cijfers over de ziekte te tonen. De hele maand wordt ook geld ingezameld ten voordele van Kom op tegen Kanker.

Damya Laoui steunt het initiatief ten voordele van Kom op tegen Kanker. “Ik waardeer het erg dat de expo REAL BODIES in de maand maart extra sensibiliseert rond kanker en hiervoor samenwerkt met Kom op tegen Kanker. Mijn passie voor het menselijk lichaam is een drijvende kracht voor het uitvoeren van mijn onderzoek naar nieuwe kankertherapieën, dat mede door Kom op tegen Kanker wordt gesteund. Deze passie vind ik ook terug in de expo Real Bodies, die je toelaat om de complexiteit en de schoonheid van ons lichaam te bewonderen.” vertelt Damya. In haar onderzoek legt ze de focus op mechanismen om kankerprogressie af te remmen. Zo ontwikkelde Damya Laoui’s team een anti-kankervaccin gebaseerd op lichaamseigen tumor-afgeleide cellen.

Hoe kan men de actie steunen? De hele maand maart zamelt REAL BODIES geld in voor Kom op tegen Kanker. De actie steunen kan al met een micro-donatie vanaf 2 euro. Dankzij de samenwerking met de betaal-app Payconic by Bancontact kan men door het scannen van een QR-code op een eenvoudige manier al een klein bedrag schenken. Deze QR-code zal te vinden zijn op de expo zelf en op de website van REAL BODIES. De opbrengst gaat integraal naar Kom op tegen Kanker.

REAL BODIES, de fascinerende expositie rond het menselijk lichaam, loopt nog tot en met pinkstermaandag 24 mei 2021 in het Hospitality Center van het Antwerps Sportpaleis. De expo is geopend van woensdag tot en met zondag, op weekdagen telkens van 10 tot 18 uur (laatste toegang om 17 uur), in het weekend van 9 tot 20 uur (laatste toegang om 19 uur). Tijdens de paasvakantie is de expo alle dagen geopend van 9 tot 20 uur. Tickets zijn enkel online te koop via www.teleticketservice.com. De expo werkt met een beperkte capaciteit door middel van tijdsloten.

Meer informatie via www.realbodies.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.