Gemeente Mol: Expo ‘Oog in Oog’ in Jakob Smitsmuseum sluit af met 2.000 bezoekers

Jakob Smitsmuseum
©Gemeente Mol

Maar liefst 2.000 bezoekers vonden hun weg naar het Jakob Smitsmuseum voor de expo ‘Oog in Oog’. De tentoonstelling waarbij veertien hedendaagse kunstenaars de confrontatie aangingen met werken van Jakob Smits en de Molse schilderskolonie liep van 24 november tot en met 12 januari.

De expo ‘Oog in Oog’ werd aangevuld met enkele nevenactiviteiten. Zo werden in samenwerking met Cultuurcentrum ’t Getouw enkele bijzondere films getoond met telkens een link naar Jakob Smits. Verder werd de lezing ‘Schapengeblaat’ omwille van het succes een keer herhaald. Ook het jonge volkje liet zich niet ongemoeid. Leerlingen van basisschool Stapsteen (Sluis) namen deel aan workshops en het uitwerken van een pop-up tentoonstelling en dankzij de museumkrant ontdekten heel wat kinderen de expo op hun eigen niveau.

Project ‘Oog in Oog’

Voor het project ‘Oog in Oog’ kozen de deelnemende kunstenaars een werk van Jakob Smits, de Molse school of werken rond de alom gekende thema’s ervan: het landschap, moeder en kind, familie- en dorpsleven, portret, interieur, religie, de mens aan de arbeid. De kunstenaars herwerkten deze bekende en minder bekende schilderwerken in hun eigen stijl. Het wordt een samenstelling van werken uit privécollecties.

Tentoonstelling voorjaar ‘Weerspiegeling’

Museumbezoekers hoeven niet lang op hun honger te zitten, want vanaf 28 maart tot en met 31 mei loopt in het Jakob Smitsmuseum de tentoonstelling ‘Weerspiegeling’ met werk van Jozef Van Ruyssevelt (1941-1985). Van Ruyssevelt was, net als Jakob Smits, een eigenzinnig en volhardend artiest. Met Smits deelt hij ook de fascinatie voor de werking van het licht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.