Eén-reeks Black-out geselecteerd voor twee internationale televisiefestivals!

streamz
©DPG MEDIA
Vandaag kent de één – reeks Black-out met Geert Van Rampelberg en Sara De Roo haar internationale première op het Tsjechische televisiefestival SERIAL KILLER. Bovendien is de reeks ook geselecteerd op het prestigieuze Duitse SERIENCAMP in München. Onlangs werd nog aangekondigd dat de reeks ook genomineerd is voor de prestigieuze Prix Europa 2020. Black-out, in een regie van Joël Vanhoebrouck en geproduceerd door het nieuwe productiehuis jonnydepony van Helen Perquy en Philippe De Schepper, krijgt op SERIAL KILLER een special screening in de ‘International panorama’.

SERIAL KILLER vindt plaats in Tsjechië van 25 t.e.m. 27 september 2020 en kent dit jaar haar derde editie, weliswaar in digitale versie aangepast aan de Covid-19 vereisten. De twee eerste afleveringen worden aan het (Tsjechische) publiek en de professionele deelnemers van het festival digitaal vertoond.

SERIENCAMP is het belangrijkste Duitse televisiefestival dat exclusief aandacht schenkt aan serial storytelling. Meer dan 6600 bezoekers volgen het digitale festival en de conferenties uit meer dan 40 landen. Het festival vindt dit jaar plaats van 5 november t.e.m. 22 november 2020.

Black-out – producenten Helen Perquy en Philippe De Schepper zijn tevreden: “Het is bijzonder fijn om te merken dat de serie nu al internationale weerklank kent. Het energievraagstuk blijft brandend actueel, zeker de rol die kernenergie daarin speelt en niet alleen bij ons. Maar vooral: de reeks werkt als een page-turner. Je blijft samen met de hoofdpersonages zoeken naar wie achter de schermen aan de touwtjes trekt. Nu meer dan ooit vraagt een publiek naar verantwoordelijkheidszin en actie en zijn er dus voldoende redenen om de reeks relevant te noemen.”

Synopsis
Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht uit in België. Op hetzelfde moment wordt Elke, de dochter van eerste minister Annemie Hillebrand, ontvoerd. De boodschap is duidelijk: gaat het licht terug aan, dan zal haar dochter sterven.

Hillebrand geeft Michael Dendoncker, Hoofd Dienst Anti-terrorisme, opdracht om in het uiterste geheim haar dochter terug te vinden en te onderzoeken wie achter deze black-out zit. Terwijl Hillebrand verstrikt geraakt in een politiek kluwen, tast Dendoncker in het duister.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Geert Van Rampelberg die Michael Dendoncker speelt en Sara De Roo. Zij geeft gestalte aan Annemie Hillebrand, de premier van België. Black-out wordt een reeks vol actie en politiek getouwtrek. Tegelijk roept ze prangende vragen op over ons energiebeleid van de afgelopen vijftien jaar.

Van Rampelberg en De Roo krijgen in de reeks het gezelschap van onder meer Lucas Van den EyndeRuth BecquartTom Van BauwelNora GharibMichaël PasIkram AouladViolet BraeckmanMathijs F. ScheepersLouis TalpeMatthieu SysJelle De Beule en Anna de Ceulaer.

De spannende misdaadreeks werd geschreven door Bas Adriaensen, Geert Verbanck en Philippe De Schepper en geproduceerd door het Belgische productiehuis jonnydepony van Helen Perquy en showrunner Philippe De Schepper.

De serie kwam tot stand met de steun van VRT/Eén, Screen Brussels, Telenet en Tax Shelter Partners Belga Films Fund. De internationale sales wordt verzorgd door Lagardère Studios Distribution.

De Eén reeks Black-out, nu op Streamz, in november op Eén

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.