Zeppos – Het Mercatorspoor maakt vrolijke entree op première in Kinepolis Antwerpen

Zeppos - Het Mercatorspoor
©Kinepolis

Mooie lenteavond, check. Een feestelijk publiek van alle leeftijden, check. De avontuurlijke familiefilm Zeppos – Het Mercatorspoor had alles mee voor een geslaagde lancering. Voor de gelegenheid werd de Amphicar nog eens van stal gehaald om in ware Zeppos-stijl de hoofdcast tot aan de rode loper te escorteren.

Synopsis: Op zijn 18de verjaardag erft digital native Benjamin Kurrel het nalatenschap van zijn vermiste vader Ben Kurrel: een doos heel oude voorwerpen, waaronder een zeer zeldzaam oud boek. Wanneer hij het antieke boek aan Slien schenkt, het meisje waar hij een oogje op heeft, zet hij onbedoeld een kettingreactie in beweging. Een oude man die zich voorstelt als Zeppos heeft grote interesse in het boek, dat ooit aan cartograaf Mercator heeft toebehoord. Met behulp van de geheime boodschappen in het boek van Mercator ontsluiert het drietal steeds meer van het mysterie maar een ongenadige tegenstander probeert hen te stoppen. Hun gevaarlijke zoektocht brengt hen niet alleen dichter bij het geheim van Mercator, maar confronteert Benjamin ook met zijn afkomst.

Zeppos – Het Mercatorspoor is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met Phanta Basta (NL) en VRT/Eén.  De film kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF),  Flanders Image, het Vlaams noodfonds corona van de Vlaamse regering, Screen Flanders, The Netherlands Film Production Incentive, Telenet, Streamz, Netflix en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering, en in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis Film Distribution.

Zeppos – Het Mercatorspoor zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD) en wordt op 30 maart 2022 in de bioscoopzalen verwacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.