fbpx
Home NIEUWS CD / DVD / BOEK Benny Su en Eduard Jumperdinky droppen met ‘Pensponypolonaise’ een nieuw (carnaval)bommetje!

Benny Su en Eduard Jumperdinky droppen met ‘Pensponypolonaise’ een nieuw (carnaval)bommetje!

Pensponypolonaise
©Buzzard
De teller staat ondertussen al op meer dan 300.000 YouTube-views en 160.000 Spotify-streams voor Benny Su en Eduard Jumperdinky met hun ‘Penspony’. “3 dagen na de lancering stonden we al hoog in alle hitlijsten, zegt de 45-jarige Kristof Duchateau aka Benny Su. “We hadden nooit gedacht dat ‘Penspony’ zo’n succesverhaal zou worden, want uiteindelijk is het een plaat in het dialect van mijn streek, zeker niet iets wat ze overal zomaar verstaan. Vreemd genoeg kregen we al snel van over heel Vlaanderen filmpjes toegestuurd van mensen die uit de bol gingen op Penspony.  De eerste, uitverkochte ‘Pensponyparty’ in de McQueen was vorig jaar een gigantisch succes, met bezoekers van ver buiten Sint-Truiden en Limburg. Ongelofelijk al die reacties en superfijn om te zien hoe mensen overal ten velde meedansen en meebrullen.”

Pensponypolonaise
Het nieuwe carnavalseizoen staat voor de deur en voor Benny Su en z’n platenruiter Eduard Jumperdinky is dat meteen het ideale moment om hun nieuwe ‘Pensponypolonaise’-bommetje te droppen. “Op de Facebookpagina van Madlipz Sint-Truiden vragen ze al maanden iets nieuws en geloof me: dit keer gaan ze allemaal hun best moeten doen, want we dagen iedereen uit om mee te doen met de dubbele ‘Pensponypolonaise’. Je legt je handen op de schouders van je voorganger, maar ondertussen zit er ook iemand in jouw nek die hetzelfde doet. We wilden graag een eigen twist geven aan het eeuwenoude concept van de polonaise. Bij het begin van het nummer leggen we uit hoe je de ‘Pensponypolonaise’ doet en daarna is het aan de feestvierders en de mensen op de dansvloer om mee te stappen in onze knotsgekke, hilarische polonaise. We zouden het geweldig vinden als iedereen beelden maakt van het dansje en er ‘Pensponypolonaise’-filmpjes opduiken op het internet! Let op, zie wel dat de man of vrouw onderin sterk genoeg is, we willen geen hernia’s hé”, zegt Benny Su lachend.

Net als het Truiense fruit en de confituur, zijn Benny Su en Eduard Jumperdinky een typisch streekproduct met nationale uitstraling. “Nooit gedacht dat men in Aalst, Kortrijk of aan de kust ons Truiens dialect zo geweldig zou vinden. Bij de jeugd, op het carnaval, tijdens de après-ski en in de Moose Bars komen ze vragen naar ons botsautoplaatje en straks naar de ‘Pensponypolonaise’, want daar is ook weer een hoek af! Vette beats, een aanstekelijk deuntje en een grappige tekst, met als hoofdmoot meestappen en meezingen in de maat, want dat is bij een polonaise de bedoeling”, zegt Benny Su.

Dit weekend gaat de ‘Pensponypolonaise’ van Benny Su en Eduard Jumperdinky, net voor de carnavalsgekte losbarst, in première. Vanaf zaterdag 1 februari is de single digitaal beschikbaar via iTunes en Spotify. De kans is dus groot dat u de komende dagen heel wat hilarische ‘Pensponypolonaise’-filmpjes zal zien verschijnen. “Het idee voor een derde single is er ook al. We willen dit keer de mensen niet meer zo lang laten wachten en misschien moet ik wel eens nadenken over een nieuwe Penspony-bijeenkomst!”, zegt Benny Su lachend.

‘Pensponypolonaise’, de nieuwe single van Eduard Jumperdinky feat. Benny Su, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SiteLock
error: © TMM MEDIA