Creatieve duizendpoot Sammy-yo lanceert nieuwe single ‘Enough’

Sammy-yo
©BUZZARD
Geboren en getogen in een klein kunstenaarsdorpje in Noord-Holland genaamd Bergen, was het een logische stap voor de in Antwerpen wonende Sammy-yo om van creativiteit haar broodwinning te maken. Naast schilderijen maken en een job in de marketing, schrijft ze ook haar eigen nummers. Met haar nieuw nummer ‘Enough’ vertelt Sammy-yo over de builen en bulten in het leven.

“Toen ik opgroeide, kwam ik er al snel achter wat ik wilde doen in mijn leven. Ik was altijd druk bezig met zelfexpressie in de creatieve sector. Ik begon met zingen en schrijven. Nadien kwam daar nog kunst maken bij, een niet-alledaags beroep. Maar ik slaagde er toch in om er gedeeltelijk mijn broodwinning van te maken. Muziek is altijd al een uitlaatklep geweest. Ik heb hard moeten knokken voor waar ik nu sta, en we zijn er nog niet. In mijn leven kreeg ik heel wat klappen te verduren, zoals mensen die je dromen proberen tegen te houden. Ik bewees hen echter mijn gelijk wanneer mijn eerste nummer nationale airplay kreeg in 2014. Het was veelbelovend maar desondanks voelde ik dat ik er eerst moest achter komen wie ik zelf ben”.

“De innerlijke strijd begon. Maar nadat de strijd met mijn eigen onrust gewonnen was, besloot ik om toch verder te gaan in hetgeen waar ik goed in ben en wat ik ook heel graag doe en dat is nummers schrijven. Mijn nieuwe single, getiteld ‘Enough’, gaat over mijn verhouding met de liefde, een soort push & pull-relatie. Hoe alles zo mooi kan zijn, maar de volgende dag zo donker en bitter. Ik denk dat veel mensen er zichzelf in kunnen herkennen, aangezien dat nu eenmaal het leven is. Het is belangrijk om tegenslagen te accepteren en die ‘bumpy road’ over te steken. Het is niet echt mijn bedoeling om een boodschap over te brengen in een nummer, althans daar ligt de focus niet op tijdens het schrijven. Mensen interpreteren het zoals ze zelf willen. Voor mij is muziek een expressie van mijn gevoel.” zegt een zelfzekere Sammy-yo.

“De huidige situatie heeft natuurlijk de boel op zijn kop gezet, zeker ook in de sectoren waarin ik actief ben. Toch geloof ik dat er altijd een weg is om nieuwe kansen te creëren. We kunnen hier heel veel uit leren. Ik wil mezelf opnieuw blijven uitvinden en mezelf uitdagen om creatief uit de hoek te komen. Tijdens de lockdown had ik veel meer tijd om muziek te schrijven en kunst te maken. Mijn toekomstplannen zijn nogal ambitieus. Mijn eigen, trouwe fanbase opbouwen is nu de belangrijkste uitdaging. Ik ben niet mainstream, mensen krijgen de pure Sammy-Yo te zien, wie ik ben en wat ik breng”, besluit Sammy-yo.

‘Enough’ , de nieuwe single van Sammy-yo, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.