Zelfde deur, 20 jaar later op Eén

Martin Heylen
©VRT

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Zelfde deur, 20 jaar later belt Martin aan bij voordeuren in Roosbeek, Hechtel-Eksel, Winterslag, Lokeren en Vlassenbroek. Hoe zou het nog zijn met de oude ballerina die op de dijken danste, en met die reusachtige, overenthousiaste hond?  En wat met de man die vijf jaar van zijn leven wou geven als hij erin slaagde om een mondmuziekje te leren bespelen?

Zelfde deur, 20 jaar later: vanaf 28 september elke maandag om 20.40 uur op Eén.


Roosbeek: de man die een muziekinstrument wilde leren spelen

In Roosbeek woonde een man die omringd was door musicerende gezinsleden maar zelf geen noot muziek kon spelen. Hij wou vijf jaar van zijn leven geven om een lied op een mondmuziekje te kunnen spelen. Wanneer Martin aanbelt, is er een kleine orkaan van kleinkinderen door de ordelijke woning van weleer geraasd en heeft Piet zich tot een fantastische fotograaf ontpopt. Ook het liefdesleven van bompa en bonneke bloeide verder open. Maar… speelt hij al muziek?

Hechtel-Eksel: de reusachtige hond

20 jaar geleden werd Martin bij een dame thuis besprongen door een reusachtige hond, die hem aflebberde tegen wil en dank. Het beest vrat alles op wat in zijn bereik kwam, tot de mat toe. De vrouw hoopte voor haar dochter op een toekomst als fotomodel. Zij duikt nu plots op.

Winterslag: gastvrije Siciliaanse familie

In de cité van de oude steenkoolmijnen van Winterslag vergastte een Siciliaanse familie van gastarbeiders Martin op spaghetti en sterke koffie. Het was er een vrolijk komen en gaan van familieleden. 20 jaar later zijn de ouders overleden. De zoon woont nu in een residentiële wijk. En dan blijkt hun heerlijke Italiaanse eet- en drinkcultuur vervangen door puree met hamburgers, streekbieren en pannenkoeken.

Lokeren

Een levensgenieter in Lokeren moest op doktersadvies na een levensgevaarlijke zware astma-aanval wegblijven uit rokerige volkscafés. Maar hij zat liever aan een levendige cafétoog dan in een chique maar saaie taverne. Ondertussen is er een rookverbod in cafés, dus Martin denkt de opgewekte bourgondiër daar terug te vinden.

Vlassenbroek: in het spoor van de ballerina

Paula wou Martin vroeger alleen binnenlaten als hij wat humor meebracht, want ze had te veel nagedacht over het leven. Een raadselachtige vrouw, een diva in een dorpje. Paula was een ex-ballerina en soms danste ze over de Scheldedijk van het schilderachtige dorpje Vlassenbroek. Of ze speelde piano. “Bach en Mozes,” zeggen Hugo en Lowie, twee dorpsfiguren. Ze nemen Martin op sleeptouw. In het spoor van de ballerina duikt plots Eddy De Mey op.

Zelfde deur, 20 jaar later: vanaf 28 september elke maandag om 20.40 uur op Eén.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.