Leonard Cohen documentaire in de Belgische zalen!

Leonard Cohen
©Lumiere

De documentaire Marianne & Leonard: Words of Love kwam op 9 januari in de Nederlandse bioscopen, en lokte al 35.000 bezoekers. Distributeur Lumière brengt de film over Leonard Cohen en zijn Noorse muze nu ook uit in België.

Marianne & Leonard: Words of Love, de nieuwe film van de gerenommeerde documentairemaker Nick Broomfield (Whitney: Can I Be Me, Biggie & Tupac, Kurt & Courtney), vertelt het zowel romantische, als tragische liefdesverhaal van Leonard Cohen en zijn Noorse muze Marianne Ihlen.

In 1960 ontvlucht de dan 26-jarige Canadese schrijver Leonard Cohen zijn woonplaats Montreal en hij strijkt neer op het Griekse eiland Hydra. Daar ontmoet hij Marianne Ihlen uit Noorwegen, die zal uitgroeien tot zijn geliefde en muze, vereeuwigd in het nummer ‘So Long, Marianne’. Jarenlang leven ze gelukkig samen in het zonovergoten paradijs, waar een hechte gemeenschap van kunstenaars de vrije liefde viert. Maar dat verandert als Cohen zichzelf als zanger en liedjesschrijver ontdekt, naar New York verhuist en een wereldster wordt.
De Britse filmmaker Nick Broomfield, die als twintigjarige student op Hydra belandde, schetst de tragische liefdesgeschiedenis van de kunstenaar en zijn muze aan de hand van persoonlijk archiefmateriaal, interviews met betrokkenen en poëtische voice-overs van Cohen en Ihlen. Een melancholieke, intieme en dromerige film over (de schaduwzijden van) roem, de seksuele vrijheid van de jaren zestig en liefde tot de dood ons scheidt. Marianne en Leonard stierven drie maanden na elkaar.


Lumière brengt de film vanaf 18 maart in de Belgische bioscoopzalen uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.