Sportpaleis krijgt 306.000 euro steun van Provincie Antwerpen

coronavirus
©Sportpaleis group

De provincie Antwerpen doet het Sportpaleis een geste van maar liefst 306.000 euro. De provincie wil de grote concertzaal daarmee de coronacrisis helpen overleven.


Omwille van de coronacrisis zijn de deuren van het Sportpaleis al een half jaar gesloten. Het Sportpaleis heeft tal van evenementen en sportmanifestaties noodgedwongen geannuleerd en loopt zo veel inkomsten mis. Om het Sportpaleis financiële armslag te geven, doet de provincie Antwerpen een financiële tegemoetkoming van € 306 000.

“Sinds 1997 hebben de provincie Antwerpen en de NV Sportpaleis samen een mooi parcours afgelegd waarbij het Sportpaleis internationaal op de kaart werd gezet. We hebben daarom onderzocht hoe we het Sportpaleis konden ondersteunen. Met de kwijtschelding van de erfpachtvergoeding en de onroerende voorheffing ontstaat er een financiële ruimte van€ 306 000”, licht gedeputeerde Luk Lemmens toe, bevoegd voor het Sportpaleis.

In 1997 zat de toen 65-jarige “Oude Dame” in slechte papieren. Ook de infrastructuur was dringend aan een grondige renovatie toe. De provincie Antwerpen kocht het gebouw en redde het van de sloop. Dit was de start van een reeks aanpassingswerken aan zowel het exterieur als interieur. Uiteraard werd het gebouw aan de veiligheidsnormen aangepast, maar er werd daarnaast geïnvesteerd in nieuwe tribunes waar ook meer plaats is voor bezoekers met een beperking, een nieuw balkon, betere ontvangstfaciliteiten en een verluchtingsinstallatie die op 25 minuten tijd de volledige zaal van verse lucht kan voorzien. Ook is de mobiliteitsafwikkeling rond het Sportpaleis aangepakt.

Zo heeft de provincie samen met Jan Vereecke en Jan Van Esbroeck van NV Sportpaleis, die instaan voor de exploitatie, meegeschreven aan een succesverhaal. Het Sportpaleis mag zich fier neervlijen in de selecte top 20 van ’s werelds best verkopende evenementenhallen.

“In afwachting van een modus vivendi met het virus en de herneming van het culturele en sportleven, volgen we het Sportpaleis verder op. Het aanbod van het Sportpaleis is zo breed dat een zeer grote groep Vlamingen er een aangename vrijetijd heeft doorbracht. We streven ernaar dat zo te houden naar de toekomst toe”, besluit gedeputeerde Luk Lemmens.

“Wij ontvangen jaarlijks in deze grootste zaal van het land meer dan 1 miljoen bezoekers.  Het is onwezenlijk om allicht een heel jaar onze deuren te moeten sluiten.  Inkomsten vallen op nul euro, maar uitgaven voor onder andere instandhouding en onderhoud blijven natuurlijk doorlopen. De inspanning van de provincie is daarom welgekomen: op die manier helpen ze ons het gebouw fit te houden zodat het, wanneer de tijd rijp is, in opperste conditie opnieuw die vele enthousiaste bezoekers zal kunnen ontvangen”, besluit Sportpaleis-CEO Jan Van Esbroeck.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.