‘Romeo & Juliet Suite’ van Benjamin Millepied en L.A. Dance Project komt naar België

Romeo & Juliet Suite
©Speak Up Communications / © Paul Boudrel

Na een succesvolle première in Parijs en een wereldwijde triomf, brengen Benjamin Millepied en L.A. Dance Project met ‘Romeo & Juliet Suite’ een eigentijdse adaptatie van het klassieke verhaal naar België. Ontdek dit meesterwerk op 24, 25 en 26 oktober in Vorst Nationaal te Brussel.

Liefde kent geen grenzen in deze hernieuwde ‘Romeo & Juliet Suite’, een eigentijdse adaptatie van Prokofievs meesterwerk. Benjamin Millepied, voormalig danser bij het New York City Ballet en creatieve kracht achter de bekroonde film ‘Black Swan’, brengt een vernieuwende blik op de klassieke tragische liefdesgeschiedenis van Shakespeare.

Millepied’s visie van het gekende verhaal is een viering van universele liefde. De cast wisselt namelijk per avond, met diverse koppels in de hoofdrollen. Zo draait het verhaal de ene dag rond Romeo en Juliet, en de volgende rond Romeo en Romeo of zelfs rond Juliet en Juliet. De choreograaf herinterpreteert de tragische geliefden van Shakespeare als jongvolwassenen in een stedelijke omgeving in de 21ste eeuw, waar sociale normen hen ervan weerhouden hun liefdesverhaal te beleven.

L.A. Dance Project, een collectief dat bekendstaat om zijn innovatieve en multidisciplinaire aanpak, gebruikt een projectiesysteem dat zorgt voor een grensverleggende ervaring, waarbij dansers op het podium en op het scherm met elkaar versmelten. Scènes worden in real-time uitgezonden, vanaf onverwachte plekken in het theater en backstage. De dansers worden live gefilmd en bewegen zich van podium naar scherm en weer terug. De choreografie bevindt zich tussen film, dans en theater, wat zorgt voor een uniek perspectief op de onmogelijke liefde dat de grens tussen realiteit en fictie vervaagt.

‘Romeo & Juliet Suite’ van Benjamin Millepied is te zien in Vorst Nationaal op 24, 25 en 26 oktober 2024. Alle info op www.mbpresents.be.

Tickets zijn te koop vanaf 25 april 2024, 10u, via www.mbpresents.be.

Over Benjamin Millepied

Benjamin Millepied (Bordeaux, 1977) is een Franse choreograaf, filmmaker, en een voormalig danser van het New York City Ballet. Millepied volgde een opleiding klassiek ballet bij Vladimir Skouratoff aan het Grand Theatre de Bordeaux, en later ook aan de School of American Ballet met Stanley Williams en Adam Luders. In 1995 sloot hij zich aan bij het New York City Ballet, waar hij uiteindelijk gepromoveerd werd tot hoofddanser in 2002.

Millepied begon in 2001 met het ontwikkelen van choreografieën. Sinds 2005 werkte hij er al uit voor verschillende internationale dansgezelschappen, zoals New York City Ballet, Paris Opera Ballet, San Francisco Ballet, American Ballet Theatre, Berlin Staatoper en het Nederlandse Nationale Ballet. Hij maakt ook choreografieën voor films, waaronder ‘Black Swan’ in 2009, waar hij optrad als choreograaf en als danser. Recent ontwikkelde hij nog de ‘sandwalk’ voor de kaskraker Dune met Timothée Chalamet en Zendaya.

Over L.A. Dance Project

L.A. Dance Project is een grensverleggend non-profit dansgezelschap. Het gezelschap werd opgericht in 2012 door Benjamin Millepied en Charles Fabius. Zij wilden een nieuw soort dansgezelschap creëren in de Verenigde Staten, zowel op artistiek als op economisch niveau.

Door nieuwe opdrachten, heroplevingen van choreografische meesterwerken en inspanningen om lokale opkomende kunstenaars te ondersteunen, gemeenschapspartnerschappen te bevorderen en dansonderwijs te bevorderen, fungeert L.A. Dance Project als een centrale hub voor zowel publiek als artiesten. Hun missie is om uitzonderlijke en toegankelijke dans te creëren, uit te voeren en te presenteren, zowel in Los Angeles als over de hele wereld.

Het gezelschap trad al op over de hele wereld, waaronder in het Théâtre du Châtelet in Parijs en de Esplanade Theaters in Singapore.

Praktische informatie

De voorstelling vindt plaats op donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober 2024 in Vorst Nationaal.

Locatie

Vorst Nationaal
Victor Rousseaulaan 208
1190 Vorst

Tickets

Tickets zijn verkrijgbaar via www.mbpresents.be

Gold: 125€
Cat 1: 79,5€
Cat 2 : 69,5€
Cat 3: 59,5€

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.