Rapper Donnie en volkszanger Frans Duijts zorgen voor les ‘Frans Duits’

Frans Duijts
©House Of Entertainment

Je moet het refrein maar één keer horen en dan zit het voor minimaal 24 uur tussen je oren: “Ze spreekt een beetje Frans, Duits, Frans. Ze spreekt een beetje Duits. Ze spreekt een beetje Frans en Duits. Hé Frans Duijts, Frans?”. Het was rapper Donnie die met het idee voor dit nummer kwam, toen hij een meisje ontmoette dat alleen maar Frans en Duits sprak. Dat zorgde voor heel wat misverstanden. Donnie ging nog een strapje verder en nam ineens contact op met volkszanger Frans Duijts. Bij ons scoorde Frans Duijts in 2011 een monsterhit met ‘Jij denkt maar dat je alles mag’. Zijn Vlaamse succes verzilverde hij in 2012 toen hij meerdere dagen te gast was op Het Schlagerfestival in de Hasseltse Ethias Arena. Met het vrolijke, zelfrelativerende nummer ‘Frans Duits’ zijn Donnie en Frans Duijts ook bij ons op weg naar de hitlijsten.

Artiest en rapper Donnie, die een Zweedse vader heeft en een Nederlandse moeder, is al jaren een begrip in de scene. Via Vjèze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig tekende hij zijn eerste platencontract en dat resulteerde in 2014 in de uitgave van zijn eerste mixtape ‘Leipie van het plein’. Onder de artiestennnaam Young Kermit had hij daarvoor al samengewerkt met Lange Frans. Eén jaar later verscheen het duet ‘Koud als ik je zoen’ met Vjèze Fur en zijn debuutalbum ‘Mannelogie’, dat geproduceerd werd door Bas Bron van De Jeugd van Tegenwoordig. Donnie stond al op de podia van Lowlands en Eurosonic Noorderslag. Donnie houdt van zelfrelativering en is van alle markten thuis. Ook artistiek houdt hij van verrassingen en kleurt hij graag buiten de lijntjes. Na de succesvolle samenwerking met Frans Bauer en de gemeenschappelijke single ‘Geen centen maar spullen’, is er nu het duet met volkszanger Frans Duijts.

Toen Donnie mij belde en een samenwerking voorstelde rond het ‘Frans Duits’-nummer, was ik meteen laaiend enthousiast. Voor dit soort dingen ben ik altijd wel te vinden én ik vind Donnie ook echt een hilarische gozer. Da’s de reden waarom ik meteen heb ingestemd en we samen de studio zijn ingedoken, en kijk naar het resultaat. Ongelofelijk”, zegt de populaire volkszanger Frans Duijts, die met nummers als ‘Jij denkt maar dat je alles mag’, ‘In ons café’ en ‘Lieveling’ ook successen scoorde in Vlaanderen. Frans beschouwt zijn doortochten op Het Schlagerfestival negen jaar geleden, nog steeds als één van de mooiste momenten die hij bij ons al mocht beleven.

Met ‘Frans Duits’ zijn Donnie en Frans Duijts klaar om toe te slaan in Vlaanderen. ”Voorheen waren Frans en Duits twee talen die ik niet sprak en begreep. Maar wat bleek? Alles veranderde toen ik Frans Duijts sprak!”, zegt Donnie enthousiast.

‘Frans Duits’ van Donnie en Frans Duijts verscheen op House of Entertainment / 8Ball Music en is digitaal beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.