Ontdek de Disney+ documentaire “The Real Right Stuff” vanaf 20 oktober

The Real Right Stuff
©Disney+

Bijna zes decennia nadat NASA met succes zijn eerste astronaut de ruimte in stuurde en het vertrouwen van de wereld in het Amerikaanse ruimteprogramma herstelde, reist Disney+ terug naar het prille begin van de de Space Race met de première van “The Real Right Stuff” op vrijdag 20 november.

“The Real Right Stuff” vertelt het opmerkelijke waargebeurde verhaal van de eerste astronauten van het land, de originele Mercury 7, en put uit honderden uren archieffilm en radio-uitzendingen, interviews, homevideo’s en ander zeldzaam en nooit eerder vertoond materiaal om zo de kijkers mee terug te nemen naar de late jaren vijftig. De twee uur durende documentaire van National Geographic vormt zo een aanvulling op de Disney+ Original serie “The Right Stuff”, waarvan op dezelfde dag de seizoensfinale in première gaat.

Geregisseerd en geproduceerd door Emmy® en Peabody Award-winnende filmmaker Tom Jennings (“Apollo: Missions to the Moon”, “Challenger Disaster: Lost Tapes”), is “The Real Right Stuff” een aangrijpend verslag van NASA’s Project Mercury, een programma dat zorgde voor een revolutie in de rol van Amerika bij de verkenning van de ruimte en toekomstige generaties ruimteliefhebbers inspireerde. Zonder verteller of interviews, gebruikt de special de kenmerkende stijl van Jennings om kijkers ongeëvenaarde toegang te geven tot de eerste dagen van de Space Race.

Om nog meer diepgang te geven aan een ​​van de meest dramatische en meeslepende tijden in de geschiedenis bevat “The Real Right Stuff”:

● Nooit eerder vertoonde beelden met verbeterde audio – Voor het eerst worden de spannende momenten getoond die onmiddellijk volgden op de vlucht van Mercury-Redstone 4, bestuurd door Virgil “Gus” Grissom.

 Zeldzame radio- en video-opnames – Evaar de historische aankondiging van de Mercury 7-astronauten aan de hand van een breed scala aan nieuwsuitzendingen over Amerika’s eerste ruimteteam. Daarnaast zijn kijkers ook getuige van een interne opname van de regering die het ontstaan van de NASA schetst aan de hand van zijn voorloper; The National Advisory Committee for Aeronautics.

● Nooit eerder vertoond onderzoeksmateriaal van Tom Wolfe – Hoor Wolfe spreken met Rene Carpenter, echtgenote van Mercury 7-astronaut Scott Carpenter, en bekijk intieme handgeschreven notities die werden samengesteld voor Wolfe’s baanbrekende boek “The Right Stuff”.

● Nieuw gedigitaliseerde John Glenn thuisopnames –  Deze zeldzame persoonlijke familiemomenten van John Glenn, uit de archieven van de Ohio State University, werden vastgelegd op 8 mm en 16 mm film.

● Exclusieve, nog nooit eerder vertoonde zeldzame foto’s – Voor het eerst worden de behind-the-scenes foto’s van het beruchte LIFE Magazine-nummer gedeeld, die een kijk geven in het thuisleven van de Mercury 7-astronauten. Er worden ook zeldzame foto’s onthuld van National Geographic’s topfotografen die het Mercury ruimteprogramma volgden.

Gecomponeerd door James Everingham voor Bleeding Fingers Music en geproduceerd door Academy Award®, Golden Globe®, Tony Award® en GRAMMY® Award-winnaar Hans Zimmer en Emmy-genomineerde Russell Emanuel, werd de muziek voor de film in mei 2020 op afstand opgenomen door een 44 man tellend orkest. Elke muzikant maakte zelf een opname vanuit huis, die vervolgens naadloos in elkaar werden gemonteerd om een ​​adembenemende soundtrack te creëren die perfect past bij de tijdgeest van het Amerika temidden van de 20ste eeuw .

“The Real Right Stuff” is geproduceerd door 1895 Films voor National Geographic. Voor 1895 Films is Tom Jennings uitvoerend producent en regisseur. De film is gemonteerd en geproduceerd door David Tillman en geproduceerd door Chris Morcom. Voor National Geographic is Simon Raikes uitvoerend producent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.