Gino bereikt als eerste ‘Bestemming X’ in Engeland na ongemeen spannende finale

Bestemming X

Na 6043 kilometer in een geblindeerde bus, doorheen 7 landen verspreid over heel Europa en ondanks talloze misleidingen kon Gino zich zonet tot de allereerste winnaar van ‘Bestemming X’ kronen. Hij vond als eerste Kevin Janssens en bereikte daarmee de allerlaatste bestemming van deze roadtrip: een pittoresk strandhuis, vlakbij de adembenemende Seven Sisters aan de kustlijn van Engeland. De laatste rechte lijn naar de ultieme Bestemming X draaide uit op een regelrechte thriller, waarin Gino op het nippertje aan het langste eind trok. “Het was een fantastische ervaring. Ik had nooit gedacht dat ik zo ver zou geraken, maar ik heb altijd gezegd dat ik mijn vel duur zou verkopen. En nu ben ik dus de gelukkige, wauw!“, aldus een emotionele Gino.

Bekijk hier hoe Gino ‘Bestemming X’ wint:

‘Bestemming X’ ook internationaal succes: Amerikaanse versie binnenkort op NBC Universal

Met een gemiddeld marktaandeel van 42,2 procent in de doelgroep VVA 18-44* kan het eerste seizoen van Bestemming X mooie cijfers voorleggen. Het succes van het programma, bedacht door het Vlaamse productiehuis Geronimo en voor het eerst op antenne bij VTM, is intussen ook aan een ongeziene internationale veroveringstocht bezig. Nog voor de laatste aflevering werd uitgezonden, werd het format verkocht aan maar liefst vijf buitenlandse zenders, waaronder BBC in Groot-Brittannië en NBC Universal in de VS.

Maarten Janssen, channel manager VTM: “We hebben onze ambitie vanuit VTM met Bestemming X nooit onder stoelen of banken gestoken. Dat buitenlandse zenders zo snel overstag gaan, zelfs nog voor de finale is uitgezonden, is echt heel uitzonderlijk. Met het Britse BBC en het Amerikaanse NBC Universal zijn het bovendien de grootste zenders van de wereld die keihard in Bestemming X geloven. Het is het ultieme compliment voor de unieke kwaliteit van dit Vlaamse format, en bewijst nog maar eens wat voor straffe creatieve tv-makers we in Vlaanderen hebben rondlopen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.