Paul Rabbering gaat terug naar de jaren ’90. (NL)

Paul Rabbering
©AvroTros

Één grote trip down memory lane met de lekkerste muziek uit de jaren ’90. Dat kan met het nieuwe nachtprogramma van AVROTROS. Vanaf 7 januari 2023 is Paul Rabbering elke zaterdag tussen 02.00 en 04.00 uur te horen op NPO Radio 2 met ‘Pauls 90s’. Samen met de luisteraars haalt hij herinneringen op uit een muzikaal zeer afwisselend decennium. 

De muziek uit de jaren ’90 varieert van de grunge van Nirvana, de eurodance van 2 Brothers On The 4th Floor, maar ook de popmuziek van Soul Asylum, Cher, Michael Jackson en Phil Collins. Kenmerkend voor de jaren ’90 was de happy hardcore. Ook genoeg bekende Nederlanders waren groots in de jaren ’90, waarvan sommige inmiddels in de vergetelheid zijn geraakt. Paul checkt in ‘90s Heroes’ hoe het met hen is en samen blikken ze terug op het decennium waarin ze succesvol waren.

Paul Rabbering heeft zin in zijn nieuwe programma: “De nineties zijn helemaal mijn decennium. Mijn hele middelbare schooltijd en een deel van mijn studie vielen in de jaren ’90. Ik kan me elk jaar en bijbehorende hits zo voor de geest halen. De nineties zijn heerlijk om in te duiken, het is het meest uiteenlopende decennium en dat ga je horen tussen 2 en 4. Ik was van de hakkuh plaatjes en ook zeker van de grunge. Ik wil samen met de luisteraars genieten van deze tijd.”

Joost Strootman, eindredacteur NPO Radio 2 bij AVROTROS: “Ik groeide zelf als kind op in de jaren ’90. Ik vond het een geweldig decennium met veel uiteenlopende muziek, de eerste computer, leuke televisieprogramma’s en bijzondere nieuwsgebeurtenissen. Deze muziek is zelfs voor de generatie erna herkenbaar. Paul kan als geen ander luisteraars meenemen in zijn enthousiasme over dit decennium.”

 
‘Pauls 90s’ is elke zaterdag tussen 02.00 en 04.00 uur te horen bij AVROTROS op NPO Radio 2. Daarnaast blijft Paul Rabbering elke vrijdag, zaterdag en zondag tussen 14.00 en 16.00 uur zijn programma PAUL! presenteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.