3de Cocô Locô wordt met 5500 Sportpaleis-bezoekers het grootste Halloweenfestival van Europa!

coco loco
©House Of Entertainment

Na de twee uitverkochte avonden in de Antwerpse Waagnatie, was ook de derde editie van het Halloweenfestival Cocô Locô, dat zondagavond meer dan 5500 bezoekers met een Covid Safe Ticket op de been bracht in het Sportpaleis, een voltreffer. “Vorig jaar hadden we al het plan om door te schuiven naar de Lotto Arena, maar door de coronamaatregelen werd alles uitgesteld naar dit jaar. Naast de bijzondere beleving, is het festival ook een uniek groeiverhaal. De grote publieke belangstelling vertaalt zich in een massale vraag naar tickets, waardoor we deze productie comfortabel konden uitrollen in het Sportpaleis. Cocô Locô was al het grootste Halloweenfestival van België, maar dankzij de duizenden bezoekers zijn we binnen dit genre nu ook het grootste van Europa”, zegt Bjorn Swennen namens de organiserende HAP Group.

Freak Show

Wie op zondagavond 31 oktober 2021 te gast was in het Antwerpse Sportpaleis kwam ogen te kort: de stijlvol geklede Halloweenfestivalgangers werden er in de inkomhal al getrakteerd op een ‘Freak Show’, met vuurspuwers, steltenlopers en muzikanten. In een gezellige festivalsetting, omringd met de nodige drank en hapjes, werden er massaal foto’s, filmpjes en selfies gemaakt door de bezoekers, die ze vervolgens ook deelden op hun sociale media. “Ik heb wekenlang gezocht en gewerkt aan deze bijzondere creatie, maar dat was het waard als ik zie hoeveel mensen mij ondertussen al hebben aangesproken voor een foto”, zei een nagenoeg onherkenbare West-Vlaamse. Net als de rest van haar gezelschap was ze keurig geschminkt en straalde ze in haar angstaanjagende kledij.

“Gezichtsjuwelen, make-up en stijlvolle outfits horen bij Cocô Locô en maken voor velen de beleving en het verhaal compleet. Je hoeft jezelf niet op te kleden, maar de overgrote meerderheid van ons gevarieerde publiek doet het wel. Het is vooral die blijvende instroom van enthousiaste jongeren die iedereen meesleuren en op een sympathieke manier mee laten opgaan in de totaalbeleving”, zegt organisator Bjorn Swennen. 

coco loco
©House Of Entertainment

Feest van de doden

Moe maar voldaan blikt artistiek directrice Florence Agrati (Tomorrowland, Mardi Grass) terug op de voorbije editie: “De dansers, vuurspuwers, circusartiesten en (lucht)acrobaten waren met net geen 40, maar ze hebben allemaal hun steentjes bijgedragen aan het welslagen van de avond en de show. Zowel ‘on stage’, maar ook in de zaal was er tijdens de dj-sets non-stop animatie. Het ‘GRAND SPECTACLE’, dat zich om middernacht afspeelde op het grote podium, was één van de hoogtepunten. Het was een wervelend geheel, met veel luchtacrobatie, vuurwerk en confetti. De fluorescerende, handgemaakte outfits en accessoires zijn er goed uitgekomen. Het was een handige manier om het Halloween-thema onder de aandacht te brengen, maar ook ‘het feest van de doden’(Dia De Los Muertos). Het is die unieke combinatie waarmee het festival het verschil maakt en waar ze ook de komende jaren verder in blijven investeren.” 

Buitenlanders

Door de huidige coronamaatregelen was het dit jaar minder evident, maar de komende jaren verwacht Cocô Locô opnieuw wat meer buitenlanders: “We gaan ook de mogelijkheden richting de mondialisering van ons verhaal verder bekijken. In Nederland is er interesse, maar ook in Duitsland en Frankrijk zijn er partners die aan onze mouw trekken om samen te werken. Het zijn allemaal leuke signalen, die alleen maar motiverend werken. De komende weken gaan we alles eens rustig bekijken en verder bestuderen, en communiceren we ook verder rond de nieuwe editie van Cocô Locô, die volgend jaar opnieuw plaatsvindt in het Sportpaleis”, zegt medeorganisator Jelte Lambaerts van  de HAP Group.

coco loco
©House Of Entertainment

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.