Ontdek de nieuwe week bij AVROTROS

AVROTROS
©AVROTROS

Welke AVROTROS-programma’s mag je écht niet missen? En welke fragmenten zijn zeker het bekijken waard? Om goed op de hoogte te blijven, ontvang je elke week een mailing met hoogtepunten van de aankomende week.

Maandag 14 december

EenVandaag Politieke Presentatie 2020 | 18.15 uur op NPO 1
Het Opiniepanel van EenVandaag kiest de Politieke Prestatie 2020. Wat heeft politiek Den Haag dit jaar bereikt en wat is het politieke moment van het jaar? Live vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag blikt presentator Pieter Jan Hagens terug op het afgelopen politieke jaar, met onder andere commentator Joost Vullings.

START | De streken van Van Boven | 19.30 uur op NPO 2
In De streken van Van Boven gaat Yvette van Boven op zoek naar heerlijke producten, bijzondere mensen en de schoonheid van de regio. Vandaag: Greidhoeke, waar Yvette Friese Dummpkes gaat bakken met Molenaar-ster Christa, aan de slag gaat met vers gevangen snoekbaars van visser Ale en met kerkenbier proost van de neven Sipke en Sipko.

Dinsdag 15 december

De streken van Van Boven | 19.30 uur op NPO 2
In De streken van Van Boven gaat Yvette van Boven op zoek naar heerlijke producten, bijzondere mensen en de schoonheid van de regio. Vandaag: Oostelijke Achterhoek, waar Yvette cider maakt in de meest paradijselijke moestuin, koekjes bakt met schapenkaas en wildstoof boven een vuurtje voor Bennie Jolink maakt.

Woensdag 16 december

De streken van Van Boven | 19.30 uur op NPO 2
In De streken van Van Boven gaat Yvette van Boven op zoek naar heerlijke producten, bijzondere mensen en de schoonheid van de regio. Vandaag: Weerribben Wieden, waar Yvette Giethoorns grootste Hollandse hit onder de Aziaten proeft, een oude eendenkooi bekijkt en haar eigen Aziatische streekgerecht met brandende rund wokt.

Het beste van… 50 jaar Toppop | 20.25 uur op NPO 3
In deze aflevering krijgen we een uitgebreid overzicht van alle hits van Luv’. Marga Scheide herinnert zich dat de dames in het begin de kleding moesten huren, omdat ze nog geen geld hadden het allemaal aan te schaffen. Het succes kwam snel en voor ze het goed en wel door hadden, zaten de meiden in een privé-vliegtuig en werden ze de hele wereld over gevlogen. De glamrock was in de jaren ’70 vaak vertegenwoordigd in de Toppop-studio. Bands als Mud en The Sweet waren razend populair. Sommigen dachten dat hun bekendheid was gebaseerd op hun uiterlijk met de vele make-up en excentrieke kleding. Jaren na dato kunnen we stellen dat ook de muziek die deze bands maakten geweldig was en zelfs de tand des tijds heeft doorstaan. Howard Komproe kijkt naar zijn favoriete fragment: ‘Rock Your Baby’ van George McCrae. De zanger met de zwoele stem en blote bast maakt nog steeds grote indruk en Howard geeft zelfs toe onder de douche soms de hoge falset noot nog te halen. Deze week in Ad’s Choice kijkt Ad Visser terug naar de optredens van Blondie in de Toppop-studio. Hoewel de hele wereld nog nooit van ‘dit fenomeen’ gehoord had, haalde ze in Nederland al hit na hit. Deze week zien we haar grootste knallers, zoals ‘Denis’ en ‘Heart Of Glass’.

Dokters van Morgen | 21.30 uur op NPO 1
Welke rol kan kou spelen bij het verbeteren van onze gezondheid? En hoe goed en gezond is het voor ons allemaal om het af en toe eens heel koud te hebben? Heeft het bijvoorbeeld zin om een ijsbad te nemen, koud af te douchen of de verwarming lager te zetten. Antoinette volgt in de laatste aflevering meneer Scheffer die een nieuwe methode ondergaat om zijn longkanker te behandelen. De tumor wordt hierbij bevroren en de bijwerkingen zouden daardoor minimaal zijn. Kan meneer Scheffer gewoon blijven biljarten tijdens de behandelingen?

Donderdag 17 december

De streken van Van Boven | 19.30 uur op NPO 2
In De streken van Van Boven gaat Yvette vandaag naar de Zeeuwse Bevelanden waar ze heerlijk in de Westerschelde plonst om zeewier te snijden voor de lekkerste mayo, en zeekraal fikt voor over goudgele knapperige frietjes van zelf geoogste aardappelen voor bij een geurende pan mosselen.

Vrijdag 18 december

De streken van Van Boven | 19.30 uur op NPO 2
In De streken van Van Boven gaat Yvette vandaag naar de Beemster waar ze kerstig geurende peertjes stooft, het geheim hoort achter de lékkerste mislukte Beemsterkaas en een fonkelnieuw eigen Beemster streekgerecht met geitenkaas presenteert.

Ik Vertrek | 20.35 uur op NPO 1
Voor het eerst in de Ik Vertrek geschiedenis volgen we mensen die maar liefst drie keer emigreerden, naar drie verschillende landen. Na een mislukt avontuur in Frankrijk, treffen we de twee in Duitsland. Hoewel ze een charmant plekje tussen de koeien hebben, is dit ook niet hun eindbestemming. Die ligt – als het goed is – in Spanje! Hier willen ze retreat programma’s opzetten voor groepen. Nog voordat de verbouwing is gestart, hebben ze al de eerste boeking binnen! Over vijf weken ontvangen ze twaalf personen en er moet nog héél véél gebeuren. De vraag is of Laurens en Brigitte die uitdaging aan kunnen…

Nu te zien! | 21.15 uur op NPO 2
Directeur van Museum JAN Marieke Uildriks dompelt zich onder in het werk van de hedendaagse kunstenaar Aldo van den Broek. In het Rijksmuseum Twenthe is te zien hoe zijn leven en kunst naadloos in elkaar over lopen. Zijn rauwe schilderijen en sculpturen, compleet met pizzadozen en kauwgompakjes, zijn een weergave van zijn avontuurlijke en bij vlagen nogal chaotische bestaan.

Zaterdag 19 december

Sterren in concert: Mart Hoogkamer | 17.05 uur op NPO 1
Mart Hoogkamer veroverde deze de wereld toen zijn zomerse cover van Unchained Melody overal werd opgepikt en inmiddels meer dan 50 miljoen keer is bekeken op YouTube. Speciaal voor zijn buitenlandse en Nederlandse fans gaf hij een concert in een (lege) Leidsche Schouwburg, waar hij hits zingt van grote artiesten waar hij is mee opgegroeid. Mart Hoogkamer zingt covers van onder anderen Elvis Presley, Celine Dion, Tom Jones en Timi Yuro.

Close Up: Haar naam was Grace Kelly | 23.00 uur op NPO 2
Grace Kelly (1929-1982) werd beschouwd als een van de mooiste actrices van haar tijd. Haar huwelijk met prins Rainier van Monaco in 1952 maakte haar tot een tijdloos icoon. Een documentaire gemaakt op basis van filmmateriaal dat door Grace Kelly en prins Rainier zélf gedraaid is, toont nu voor het eerst een beeld van de echte Grace Kelly omringd door haar kinderen, vrienden en familie. In hedendaagse interviews halen deze naasten dierbare herinneringen op aan hun geliefde Grace, die in 1982 op slechts 52-jarige leeftijd overleed.

Zondag 20 december

The Split | 00.05 uur op NPO 1
Nathan is nu echt weg bij Hannah en daar is ze kapot van. Christie ziet zijn kans en probeert hun relatie nieuw leven in te blazen, maar het is maar de vraag of ze dat nog wel wil. Nina vertelt de vader van haar baby precies hoe ze de toekomst voor zich ziet en Rose besluit niet langer te wachten op een groots en meeslepend leven, maar er nu gewoon iets van te maken. Richie denkt dat hij Fi wel aankan, maar dan duiken er nog meer vrouwen op.

5 jaar Kerst Muziekgala | 21.50 uur op NPO 1
Een muzikaal terugblik op 5 jaar Het Kerst Muziekgala met Buddy Vedder. We zien hoogtepunten van de afgelopen jaren voorbij komen, met onder andere optredens van jonge muzikale talenten samen met Ilse DeLange, Ronnie Flex, Gerard Joling en André van Duin. Het Kerst Muziekgala is steevast de afsluiter van het muzikale jaar van Stichting Méér Muziek in de Klas. Buddy praat met erevoorzitter Koningin Máxima over 5 jaar Méér Muziek in de Klas. De Grootste Schoolband van Nederland, met daarin 12 basisschoolklassen uit alle provincies van ons land, heeft dit jaar een videoclip gemaakt van hun eigen nieuwe kerstlied.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.