National Geographic – Dit zie je in Oktober

DIERENDAG
©National Geographic
DIERENMARATHON
DIERENDAG
Elk jaar is 4 oktober de dag waarop dieren overal ter wereld in het zonnetje worden gezet. Vaak betekent dit een extra speeltje of een langere wandeling voor onze zorgeloze viervoeters thuis. Oorspronkelijk werd ‘Werelddierendag’ in 1931 uitgeroepen door een groep ecologen in Florence, om meer aandacht te vragen voor ernstig bedreigde diersoorten. De datum werd zo bepaald omdat deze samenvalt met de feestdag van Franciscus van Assisi – beschermheilige van álle dieren. Werelddierendag 2020 vieren we op National Geographic met een marathon van dierenprogramma’s. Ontdek de volledige programmering hier.
De hele dag lang op zaterdag 4 oktober

SPECIALE PROGRAMMERING
HISTORY MONTH

HISTORY MONTH
©National Geographic

De geschiedenis bepaalt wie we zijn. Van het Romeinse rijk tot de Azteken, en van de oude Grieken tot de Egyptenaren: in de maand oktober duikt National Geographic in 31 dagen door de geschiedenis van eeuwenoude beschavingen, volkeren en culturen: het is History Month!

We ontdekken nieuwe feiten en ontrafelen legendarische mysteries. Enthousiaste experts, uniek beeldmateriaal en moderne CGI-technieken zorgen voor een vernieuwende kijk op onze rijke historie.

Reis mee door de wereldgeschiedenis via onze artikelen, Facebook en Instagram, kijk iedere maandag t/m vrijdag om 20.00 uur naar het derde seizoen van Drain the Oceans én bekijk de speciale uitzendingen op televisie: elke maandag en donderdag vanaf 21.00 uur. Ontdek de volledige programmering hier.

Gedurende de hele maand oktober


NIEUW SEIZOEN
FOOD FACTORY 2

FOOD FACTORY 2
©National Geographic

Achter elke zak chips en elke reep chocolade, achter ieder blikje bier en elk brood zit een gigantische industriële productielijn. ‘Food Factory’ gunt je een fascinerende kijk op de bizarre en bijzonder mooie processen die voor jouw lievelingseten zorgen.

Vanaf 5 oktober elke werkdag een dubbele aflevering om om 19.00 uur

NIEUW SEIZOEN
DRAIN THE OCEANS 3
DRAIN THE OCEANS 3
©National Geographic
‘Drain the Oceans’ duikt met twee voeten in het diepe. Deze epische, originele serie neemt je mee op een uniek onderwateravontuur. Een aardrijkskunde- en geschiedenisles in een ongezien modern jasje. Dankzij ambitieuze ontdekkingsreizen, vooruitgang in wetenschappelijk onderzoek en innovatieve technologie ontrafelen we beetje bij beetje de meest verbazingwekkende onderwatermysteries – zoals nog nooit eerder vertoond.

Vanaf 5 oktober elke werkdag om 20.00 uur


NIEUW SEIZOEN
AIRPORT SECURITY 6

AIRPORT SECURITY 6
©National Geographic

Jorge Chavez in Lima (Peru) en El Dorado in Bogota (Colombia) zijn twee van de drukste luchthavens van Zuid-Amerika. De federale politie vecht hier 24 uur per dag, 7 dagen per week tegen illegale activiteiten en vooral de handel in cocaïne. Passagiers proberen cocaïne te smokkelen op of in hun lichaam; ze verbergen het in hun bagage vermomd als voedsel of drank. Van de jongste en oudste smokkelaars tot frequent flyers en zelfs ouders … Geniet mee van de actie in de meest afgeschermde zone van deze luchthavens.

Op zaterdag 10 oktober van 15.00 uur tot 19.00 uur

NIEUW SEIZOEN
ICE ROAD RESCUE 5
ICE ROAD RESCUE 5
©National Geographic
De Noorse winter is koud en guur. En wanneer de koude genadeloos toeslaat, worden de bergwegen gevaarlijk. In ‘Ice Road Rescue’ vecht een elitereddingsteam de klok rond om de wegen open te houden. Het extreme weer is de grootste vijand van de reddingswerkers. Onvoorspelbare temperatuurschommelingen, hevige regen en plotse sneeuwstormen maken deze winter de ruigste tot nu toe. Beleef samen met het reddingsteam deze ultieme strijd van de mens tegen de natuur.
Vanaf  11 oktober elke zondag om 18.00 uur 

NIEUW SEIZOEN
WHEN SHARKS ATTACK 6
WHEN SHARKS ATTACK 6
©National Geographic

Van de Amerikaanse kustlijn tot exotische stranden over ter wereld, een haaienaanval verandert een droomvakantie meteen in een nachtmerrie. Vaak zijn de aanvallen erg plots, in grote hoeveelheden en op onverwachte locaties. De lokale bevolking én de wetenschappers staan voor een groot raadsel. Nat Geo WILD onderzoekt deze mysterieuze incidenten en zoekt uit wat de meest gevreesde vissen in de natuur beïnvloedt.

Vanaf 21 oktober elke woensdag om 22.00 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.