Mogelijk toch een overname van Antwerpse Last-minute ticketshop

Cultuurmarkt van Vlaanderen
©Cultuurmarkt van Vlaanderen / Sonia Goicoechea

De Last-minute ticketshop moet op 1 februari de deuren sluiten omdat de organisatie er achter, Prospekta, geen subsidies meer krijgt. In Antwerpen is de verontwaardiging enorm, zowel bij het publiek als bij de theatermakers.

De vzw Prospekta, was o.a. organisator van de Cultuurmarkt van Vlaanderen maar ook van het populaire last-minute ticket platform. Elk weekend kon je tickets kopen voor theater, musical, dans en opera producties en dat met 50% korting.

Nu prospekta deze activiteit ook stopzet wordt er nog een eventuele overnemer gezocht. Het theaternieuws platform boanews is al genoemd als potentiële kandidaat.

De stad Antwerpen neemt wel een aantal activiteiten over van Prospekta, zegt Schepen Van Cultuur Nabilla Ait Daoud: “Het klopt dat Prospekta in hoofdzaak door Vlaanderen ondersteund werd. Ook voor onze stad was Prospekta een belangrijke partner. Zij organiseerden voor ons museumnacht, erfgoeddag en de cultuurmarkt. Dit zijn belangrijke projecten die we als stad zeker willen behouden. Het is niet realistisch om Prospekta in te kantelen in de stad, maar deze drie projecten willen we zeker continueren. Daarom bekijken we als stad of en hoe we dit zelf kunnen organiseren. Indien blijkt dat wij als stad niet over de juiste expertise beschikken, zullen wij vacatures plaatsen om de juiste mensen aan te trekken. Het staat de mensen van Prospekta dan vrij om te solliciteren bij de stad.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.