Met ‘Looove’ deelt Bob Savenberg veel liefde en een oorwurm!

Bob Savenberg
©House Of Entertainment

Na ‘Liefde van m’n leven’ strooit Bob Savenberg nu met héél veel ‘Looove’. Samen met producer Yannic Fonderie en songwriter Bram Van Den Berghe (Niels Destadsbader) ontstond dit pareltje, waarbij Bob de onverwachte hulp kreeg van de legendarische drummer Denny Fongheiser. De Amerikaan drumde 30 jaar geleden op het Clouseau-nummer ‘Live Like Kings’, terug te vinden op hun Engelstalige album ‘In Every Small Town’. “Die ‘Looove’ met drie o’s heb ik van een goede vriendin geleend. Tijdens onze Whatsapp-conversaties had zij het vaak over koppels waar er altijd veel ‘Looove’ in de lucht hangt. Ik haal de inspiratie voor mijn nummers vaak uit dingen die in mijn eigen leven gebeurden of herkenbare ervaringen die anderen met mij delen. Het gebeurt wel eens dat mensen elkaar bijvoorbeeld op de werkvloer vinden. Op zo’n moment is er veel liefde, maar op een gegeven moment beslissen ze dan toch om als vrienden verder te gaan. Ik denk dat iedereen zich zo’n situatie wel kan voorstellen.

Bob Savenberg wordt dit jaar 60, maar eigenlijk voelt hij zich nog maar net de veertig gepasseerd. “Leeftijd is zo relatief. Ik doe m’n best om een 40-jarige Bob te zijn, maar in m’n hoofd voel ik me nog jonger. Ik heb levenslang met jongeren gewerkt en altijd met hen meegeleefd, dus mijn wereld speelt zich ergens af tussen 20 en 40 (lacht). Serieus, zo voel ik me echt!

Denny Fongheiser

Samen met jonge wolven Bram Van Den Berghe en Manu Huylebroeck was hij in volle voorbereiding van z’n theatertournee ‘Van ‘Brandweer’ tot ‘Swentibold’ herinneringen aan het ophalen. “Ik vertelde de gasten over Denny Fongheiser, een man die ik 30 jaar geleden ontmoette in Amerika en die betrokken was bij de productie van ons 2de Engelstalige Clouseau-album. Hij speelde ook met Tracy Chapman, Peter Gabriel en Bruce Springsteen.  Danny heeft een specifieke slag en manier van spelen die je van op afstand herkent.  Na de repetities reed ik naar huis en onderweg vroeg ik me af: hoe zou het nu nog met hem zijn? Toen ik thuiskwam, heb ik hem opgezocht en via Messenger een berichtje gestuurd. Negen uur later kreeg ik reactie. Hij wist nog perfect wie ik was en vroeg me hoe het ging met Koen (Koen Wauters). Ik heb hem geantwoord en langs de neus weg gevraagd of hij geen goesting had om te drummen op mijn nieuwe single ‘Looove’. Danny, wat zou dat kosten? Een paar uur later kwam het antwoord. Hij vroeg een behoorlijke som geld, waarmee wij normaal een volledige productie betalen. Ik antwoordde: “Sorry makker, maar dat kan ik helaas niet betalen.”. Zijn reactie was verrassend: “Bob, ik heb nog eens naar jouw ‘Looove’ geluisterd en ik ga dat voor jou doen. Het is een topsong.” Dus, die heeft dat voor mij in Amerika gratis ingespeeld. Ondertussen hebben wij dagelijks contact met elkaar. Postcorona gaan we opnieuw afspreken en vlieg ik met alle plezier naar Los Angeles, want daar woont hij nog steeds. Zijn drum is een grote meerwaarde in dit nummer. Het maakt het verhaal compleet!”

Looove’ van Bob Savenberg verscheen op het label van H.K.M en is digitaal beschikbaar. De song werd voorzien van een opvallende videoclip, inclusief de ogen van een mysterieuze vrouw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.