Online-rouwregister voor Kris De Bruyne (70)

Kris De Bruyne
©Stad Antwerpen

Zanger en muzikant Kris De Bruyne is overleden. Hij is 70 jaar geworden. Hij stierf gisteren in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen na een langdurige ziekte. Dat heeft zijn manager vandaag bekendgemaakt. Zijn bekendste nummers zijn onder meer “Amsterdam”, “De peulschil” en “De onverbiddelijke zoener”.


Het Antwerpse stadsbestuur betuigt zijn oprechte deelneming aan de nabestaanden van de gisteren overleden zanger en muzikant Kris De Bruyne. De stad opende een online-rouwregister.

Kris De Bruyne werd in 1950 geboren in Antwerpen. Zijn jeugdjaren bracht hij door aan het Xaveriuscollege in Borgerhout en in het Sint-Norbertuscollege in Antwerpen.  Hij werd op jonge leeftijd, eind jaren 60, ontdekt door Wannes Van de Velde toen hij een verrassende versie van het kinderlied ‘Klein, klein kleutertje’ speelde op het Skiffle-festival in Hove. Daarna begon zijn carrière. Aanvankelijk werd hij met zijn Nederlandstalige oeuvre tot de kleinkunst gerekend, maar dat evolueerde naar rock. Amsterdam, Vilvoorde City, De peulschil en De onverbiddelijke zoener zijn enkele van zijn bekendste nummers. Hij bleef actief in de muziekwereld. In 2015 kwam zijn laatste album ‘In levende lijve’ uit, dat deels opgenomen werd tijdens een concert in het Antwerpse Trix, en waarop onder andere ook Mauro Pawlowski, Kommil Foo, Clara Cleymans en Neeka te horen zijn. Enkele jaren geleden stond hij nog op het podium van De Roma.

De zanger en muzikant op 70-jarige leeftijd na een langdurige ziekte.

Wie wil, kan zijn medeleven hier betuigen. Rouwbetuigingen kunnen daar neergeschreven worden tot en met de dag van de afscheidsplechtigheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.