Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch verfilmen samen “DE ACHT BERGEN” van Paolo Cognetti

Felix van Groeningen
©Christophe De Muynck

Regisseur Felix van Groeningen werkt samen met zijn vriendin Charlotte Vandermeersch aan de verfilming van de Italiaanse bestseller DE ACHT BERGEN van Paolo Cognetti. Na zijn Amerikaanse avontuur BEAUTIFUL BOY, met o.a. Steve Carell en Timothée Chalamet, blijft Felix in Europa. Felix en Charlotte schrijven niet alleen samen het scenario, ze zullen ook samen de regiestoel delen. Deze primeur is een logische keuze voor beiden –  het is het juiste project op het juiste moment –  na samenwerkingen bij DAGEN ZONDER LIEF, THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN en BELGICA. Het boek DE ACHT BERGEN is een internationale bestseller die maar liefst in 30 talen werd vertaald.

Felix en Charlotte zullen bijgestaan worden door vaste waarden Ruben Impens als D.O.P. en Nico Leunen als monteur. Hans Everaert van Menuetto treedt op als Belgische producent. Mario Gianani en Lorenzo Gangarossa van productiehuis Wildside, dat onderdeel is van Fremantle, zijn de Italiaanse producenten.  DE ACHT BERGEN is een Italiaans – Frans – Belgisch – Britse co-productie van WILDSIDE Productions (It), een FREMANTLE onderneming,  PYRAMIDE (Fr), ELASTIC Film (UK) en RUFUS / MENUETTO (Be).

DE ACHT BERGEN vertelt het verhaal van Pietro en Bruno, een stadsjongen en een bergjongen, die vrienden worden als ze elf zijn. Een intense maar hartverscheurende vriendschap die 30 jaar lang de enige constante is in hun leven.

Net zoals in Felix’ eerdere films staan ook in DE ACHT BERGEN vriendschap, familie, lotsbestemming en aanvaarding centraal. Met de ongerepte natuur van de Italiaanse Alpen als achtergrond, ademt het verhaal een verlangen uit naar een eenvoudiger leven. Om de film zo authentiek mogelijk te maken, verkozen Felix en Charlotte om de film in het Italiaans te draaien.


Felix  kijkt er enorm naar uit om deze zomer opnieuw achter de camera te staan :
“De combinatie van de co-regie met Charlotte, de samenwerking met een internationale topcast en de ruggesteun van mijn vaste ploeg, lijken me de geschikte ingrediënten voor een bijzondere nieuwe stap in mijn traject als filmmaker. De puurheid en de waarachtigheid waarmee de hoofdpersonages in de film hun leven beleven en zoeken naar zin en geluk raakt me diep. Ik geloof dat dit verhaal mensen over de hele wereld gaat inspireren en troost gaat bieden”, aldus van Groeningen.
 
Charlotte treedt hem bij: 
“Felix’ vraag om samen de film te regisseren, kwam onverwacht maar voelde tegelijkertijd heel natuurlijk aan. Na een jaar lang intensief zwoegen op het scenario, beseffen we dat we een complementair duo zijn. Het wordt een prachtig spannend avontuur om deze bedrieglijk eenvoudige, maar emotioneel gelaagde film samen te maken!

WILDSIDE is een Italiaans productiehuis, bekend van o.a. de HBO reeks THE YOUNG POPE and THE NEW POPE van Paolo Sorrentino en de serie MY BRILLIANT FRIEND van Saverio Constanzo.  WILDSIDE behoort tot het Freemantle – concern. PYRAMIDE PRODUCTIONS is een Frans productiehuis dat eerder ook al Belgica van Felix van Groeningen coproduceerde. ELASTIC FILM is een Brits productiehuis van Louis Tisné, die o.a. eerder ook Welp van Jonas Govaerts co-produceerde.  MENUETTO is het productiehuis van Hans Everaert, die jaren algemeen directeur was bij Menuet, het productiehuis van Dirk Impens. RUFUS is het productiehuis van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.