Mag da? Politie Antwerpen informeert jongeren

Politie Antwerpen

Vandaag lanceert Politiezone Antwerpen de website www.magdapolitie.be. Op die website vinden jongeren antwoorden op hun vragen over rechten en plichten. Voor de campagne werkte de politie samen met adviesbureau Allyens, interne experts en lokale en jeugdwerkorganisaties.

Mag een politieman mijn identiteitskaart vragen? Mag ik een politievrouw filmen? Mag de politie mijn auto doorzoeken? Het zijn vragen waar niet iedereen het antwoord op weet. Om jongeren op een correcte en laagrempelige manier te informeren lanceert Politiezone Antwerpen de Mag da?-website en een campagne op sociale media. Op www.magdapolitie.be vinden jongeren antwoorden op vragen over de politie en krijgen ze de kans om zelf nog vragen te stellen.

Voor en door jongeren

Voor de campagne ging adviesbureau Allyens op onderzoek bij de jongeren in de stad en ging het op zoek naar de meest gestelde vragen van jongeren. De campagne heeft niet alleen aandacht voor de rechten, maar ook voor de plichten van jongeren én van politiemensen. Met dit initiatief wil de politie misverstanden tussen politiemensen en jongeren vermijden en het wederzijds begrip vergroten.

De politie werkte voor de campagne samen met jeugdwerkorganisaties Kras, Jes en Formaat om meer zicht te krijgen op de leefwereld van de jongeren. Samen met Atlas werden de antwoorden zo geformuleerd dat ze juridisch correct, maar wel eenvoudig te begrijpen zijn. De campagne wordt vooral via Instagram en Facebook verspreid.

Meer info op www.magdapolitie.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.