Stad Antwerpen: Maand van de markt in Antwerpen

Stad Antwerpen
©Stad Antwerpen

In april staat in Vlaanderen de wekelijkse openbare markt in de kijker tijdens de Maand van de markt. Ook stad Antwerpen doet opnieuw mee en zet samen met de districten gedurende deze maand haar markten extra in de verf. Wie in april een bezoek brengt aan een van de vele wekelijkse markten in de stad kan deelnemen aan de Kras en Win-actie en maakt zo kans op één van de vele prijzen. 

Antwerpen heeft een eeuwenlange en rijke traditie van markten. De stad telt 23 wekelijkse openbare markten, verspreid over de districten. Die markten blijven bijzonder populair, zowel bij de buurtbewoners als bij de vele bezoekers aan de stad. Om de markten extra te promoten is er in april de derde editie van de Maand van de markt.

Schepen voor markten Peter Wouters: “Het is en blijft onze gezamenlijke missie om van de markt een magneet te maken, een plek waar mensen echt naartoe gezogen worden. Markten die floreren, helpen ook de lokale economie bloeien en doen de stad en de districten bruisen”, zegt Antwerps schepen voor markten Peter Wouters. “Een bezoek aan de markt is altijd de moeite waard, maar in deze Maand van de markt trekken we samen met de markthandelaars alle registers open om de bezoekers te laten genieten van een combinatie die je nergens anders vindt: een kwalitatief, (di)vers aanbod en een leuke, gezellige sfeer. Iedereen wint dus bij een bezoekje aan de markt, deze maand nog meer dan anders.” 

Kras en win

Bij elke aankoop op de markt ontvangen bezoekers van de deelnemende handelaren een kraslot. Met dit kraslot maak je kans om één van de vele leuke prijzen te winnen. Bovendien maakt elke marktbezoeker bij iedere aankoop kans op de provinciale hoofdprijs, een e-bike ter waarde van 2.699 euro.

In Antwerpen zetten de districten mee hun schouders onder de Maand van de markt, in samenwerking met de markthandelaren. Er zijn onder meer mooie boodschappentrolleys en boodschappenmanden met verse marktproducten en waardebonnen te winnen. Ook sommige lokale handelaars voorzien een prijs.

Na afloop van de Maand van de markt vindt de trekking van de Kras en Win-actie plaats en worden in de verschillende districten en op de bovenlokale markten de winnaars bekendgemaakt.

Maand van de markt in Wilrijk

Ook het district Wilrijk doet in april mee met de Maand van de markt. Op de dinsdagmarkt op de Bist maken bezoekers kans op mooie prijzen. Bij elke aankoop op 2, 9, 16, 23 en 30 april ontvang je van de marktkramer een kraslot. Even krassen en je weet voor welke prijs je in aanmerking komt: een Wilrijkse shoppingtas boordevol verse marktproducten of de elektrische fiets die de provincie Antwerpen verloot.

Wilrijks districtsschepen voor markten en foren Robert Moens: “Door mee te doen aan deze actie beklemtonen we het belang van onze wekelijkse markt. Het is niet alleen een plek waar men terecht kan voor verse voeding en andere koopwaren, maar ook een sociale plek waar mensen elkaar wekelijks ontmoeten. Bovendien versterkt de dinsdagmarkt op de Bist mee de aantrekkingskracht van het Wilrijkse (winkel)centrum.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.