Johnny Nash ‘I Can See Clearly Now’-zanger (80) overleden

Johnny Nash
©discolog

De Amerikaanse zanger Johnny Nash is dinsdag op tachtigjarige leeftijd overleden, zo meldt zijn zoon in gesprek met de entertainmentwebsite TMZ. Nash scoorde in Nederland een grote hit met Tears On My Pillow. Hij schreef ook I Can See Clearly Now, een lied waar Lee Towers succes mee boekte.

I Can See Clearly Now

Internationaal is hij vooral bekend geworden door het in 1972 door hem geschreven en gecomponeerde I Can See Clearly Now. Daarmee stond hij vier weken bovenaan de Amerikaanse hitlijst. In Nederland werd het nummer pas een hit dankzij de coverversie van Towers uit 1982. Jimmie Cliff nam in 1993 ook een versie van dit nummer op, voor de film Cool Runnings.

In 1985 scoorde Nash nog één hit in Nederland: Rock Me Baby, afkomstig van zijn laatste album Here Again. Daarna verdween hij uit de publiciteit.

Nash werkte ook aan de muziek van een flink aantal films en televisieseries. Hij maakte daarbij enkele uitstapjes naar de acteerwereld: de muzikant was te zien in onder meer de films Take A Giant Step (1959) en Key Witness (1960).

Nash stierf in zijn woonplaats Houston een natuurlijke dood, aldus zijn zoon John Nash III. “Hij was een fantastische vader en familieman. Hij hield van mensen en de wereld. Hij zal worden gemist.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.