Frozen Fashion Week komt er aan!

Disney

Jonge modellen komen samen om te schitteren in een Disney Frozen 2 geïnspireerde modeshoot waarmee ze de herfst- en wintercollectie van de franchise presenteren en de allereerste Frozen Fashion Week ooit af trappen.

De eerste virtuele Frozen Fashion Week speelt zich af in de betoverende wereld van Arendelle en volgt de recente Fashion Weeks in Londen, New York, Milaan en Parijs.

Hoogtepunten van de nieuwe seizoenslijnen werden vastgelegd door modefotograaf Mary McCartney en zullen vandaag worden vrijgegeven ter gelegenheid van de aankondiging van Frozen Fashion Week. Een aantal van deze foto’s kan je onderaan dit persbericht ontdekken. Mary McCartney, die eerder beroemde gezichten fotografeerde waaronder Kate Moss, Harry Styles, Madonna en Liv Tyler – en tevens de dochter is van Sir Paul McCartney – is benoemd tot de officiële fotograaf van de modeweek.

Vijf virtuele shows met 16 kinderen laten meer dan 50 outfits van 11 retailers zien, waaronder: C&A, H&M en Rubies. Ook zijn de collecties vanaf 12 oktober te zien op de Disney Family Facebook pagina. Als hoogtepunt van deze week, vindt de volledige virtuele Frozen modeshow plaats op zondag 18 oktober die start om 08:00 uur op het YouTube-kanaal van Disney België. Een voorproefje van wat komen gaat, is nu te zien in een exclusieve teaser die je meeneemt achter de schermen van Frozen Fashion Week.

Bekijk de teaser hieronder:

De virtuele modeshows zijn geïnspireerd op Frozen 2 en transporteren de kijkers op magische wijze naar de wereld van Arendelle en daarbuiten. Ze tonen verschillende gebieden die knipogen naar elementen van de film, waaronder het betoverde bos en Elsa’s gletsjer waar de rivier Ahtohallan haar naartoe leidt.

Als onderdeel van de Frozen mode-initiatieven, heeft Walt Disney Animation Studios ook nooit eerder vertoonde schetsen vrijgegeven van de eerste ontwerpen voor Elsa’s banketjurk in Frozen 2. Deze zijn getekend door Jean Gillmore, Visual Development Artist. Ook worden de schetsen en proef animaties van Elsa’s Sneeuwkoninginjurk voor het eerst getoond aan publiek. Deze zijn gemaakt door Brittney Lee, Visual Development Artist. Deze beelden benadrukken de overgangsreis van de ontwikkelingen van het kostuum vanuit het kleurenpalet, de stijl en het haarontwerp. De modeontwerpen ontwikkelden verder en resulteerden in vier verschillende kostuums voor Elsa in Frozen 2. Één van die kostuums is haar inmiddels beroemde Sneeuwkoninginjurk die werd onthuld tijdens het kritieke punt van de film, waar Elsa wordt wie ze altijd was geweest.

“Toen ik opgroeide keek ik elke Disney animatiefilm, dus deze shoot heeft heel veel mooie herinneringen aan die tijd terug gebracht. Het verwarmde mijn hart om de dag te spenderen aan het fotograferen van deze kinderen die zich verkleden en zag hoe leuk ze het vonden om in de door Arendelle geïnspireerde wereld te zijn. Daarnaast zongen de kinderen mee met de Frozen 2 soundtrack  terwijl ze de nieuwste modecollectie onthulden”, aldus fotograaf Mary McCartney.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.