Hyacintenfestival krijgt dit jaar muzikale steun van REGI

Het Hallerbos in Vlaams-Brabant is wereldbekend voor de paarse hyacinten. Deze unieke en zeldzame bloemen lokken elk jaar duizenden toeristen, maar zijn ook zeer kwetsbaar. Plukken of vertrappelen van de bloemen is dan ook uit den boze. Om dat verhaal kracht bij te zetten krijgt het bos steun van Regi. Het prachtige paarse tapijt vormde namelijk ook het decor van de clip van Regi’s wereldhit “Ellie”. Regi zal dit jaar samen met Natuur en Bos de bezoeker informeren en sensibiliseren om zo de volkstoeloop in goede banen leiden. 

Het deuntje van Ellie blijft een hele dag in je hoofd hangen. Het beeld van het meisje in het paarse bloementapijt liet ook een diepe indruk na bij boswachter Pierre van Natuur en Bos. Maar jammer genoeg plukt het meisje in de clip enkele bloemen en wandelt ze van de paden. Iets wat de meeste mensen niet weten dat niet toegelaten is. Omdat het grote gevolgen heeft voor deze delicate natuur: waar je stapt of plukt, komt er geen bloem meer te voorschijn.

Blijf alsjeblieft op de paden, pluk geen bloemen, hou je hond aan de leiband. Natuur en Bos van de Vlaamse overheid blijft het benadrukken. Toch gebeurt het nog. We weten dat mensen niet altijd van slechte wil zijn.

Regi is zelf ook een fervente wandelaar en vertoeft bijna dagelijks in de Limburgse natuur. Daarom ook dat hij een fantastische “mea culpa” wenst te delen en zich op die manier inzet om  het goede voorbeeld te geven. Zo steunt grote artiest Regi de andere grote artiest: de enige echte wilde hyacint. En is hij daarom mee op pad gegaan met boswachter Pierre.

Bekijk het filmpje hierboven …

Want de wilde hyacint is een klein, uniek maar kwetsbaar bloempje. Op een beperkt aantal plaatsen in Vlaanderen zijn ze zo talrijk dat ze één keer per jaar een bos omtoveren tot een magisch paars tapijt. Dergelijk uniek natuurfenomeen wil iedereen zien en dat zorgt voor heel wat bezoekers van over de hele wereld. Het hyacintenfestival moet de stroom van bezoekers verzoenen met de kwetsbaarheid van de natuur.

Zelf naar de hyacinten? Check hyacintenfestival.be

Het Hallerbos blijft het hoofdpodium van het hyacintenfestival. Wil je er naartoe tijdens het weekend? Waarom dan niet met de fiets of met de bus?  Op 13, 14, 20, 21, 22, 27, 28 april en 1 mei rijdt er een gratis pendelbus van het station van Halle tot in het bos. En heb je van al dat wandelen honger en dorst gekregen? Je kan van aan het station van Halle naadloos overstappen op de shoppingbus die je naar de beste shopadressen en terrasjes brengt. Ideaal toch?

Nog een gouden tip: kijk eens dichter bij je deur en ontdek op hyacintenfestival.be welke gebieden in Oost- en West-Vlaanderen ook mooi paars kleuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.