Chocolate Nation wint prestigieuze Gault&Millau prijs

Chocolate Nation
©Pieter D’Hoop

Tijdens de vierde editie van de Gault&Millau Culinary Innovators awards in de Verbeke Foundation in Kemzeke is de Gault&Millau Culinary Innovators Marketing Awards 2019 overhandigd aan belevingsmuseum Chocolate Nation. Het chocolademuseum opende slechts vier maanden geleden haar deuren in Antwerpen en valt nu al in de prijzen. “Chocolate Nation zet een iconisch Belgisch product op een bijzonder originele manier in de markt,” aldus de jury.

Vier maanden na opening al ‘award winning’

Mickelle Haest en Jeroen Jespers, bedenkers en managing partners van Chocolate Nation – het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld – namen tijdens het feestelijke prijsuitreikingsevent in Kemzeke de prestigieuze prijs in ontvangst. Volgens de jury zet Chocolate Nation een iconisch Belgisch product op een bijzonder originele manier in de markt. “Het was voor ons een enorme verrassing om vier maanden na de opening van belevingsmuseum Chocolate Nation in Antwerpen al in de prijzen te vallen.” Elk jaar worden dé winnaars van de Culinary Innovators Awards verkozen uit verschillende kandidaten. Het kan gaan om personen, bedrijven of instellingen met een innovatieve visie, concept, dienst of product die elk op hun manier een reële meerwaarde bieden aan de culinaire wereld.

 Chocolate Nation bewijst: België heeft alles in huis om gastronomisch te scoren

Naast een belevingsmuseum heeft Chocolate Nation; een shop, eventruimtes, workshop-ateliers, een bean to barwaar vanaf de boon eigen chocolade wordt gemaakt en een design-restaurant. Volgens Gault&Millau bewijst prijswinnaar Chocolate Nation dat België alles in huis heeft om in de gastronomische sector te scoren, zowel op vlak van de organisatie van topevents als op product- en marketingvlak. De afgelopen vier maanden bezochten al ruim 40.000 bezoekers Chocolate Nation en kwam het museum in een recordtempo bovenaan op Tripadvisor te staan.

 Hoogwaardig Belgisch culinair product op attractieve hedendaagse manier gebracht

Belevingsmuseum Chocolate Nation wordt gezien als een innovatief museum dat een hoogwaardig Belgisch culinair product op een attractieve hedendaagse manier belicht. Het laat bezoekers kennis maken met chocoladefeiten, tradities, geschiedenis, merken, producten en innovaties die voor de wereldwijde reputatie van Belgische chocolade zorgen. En natuurlijk kan er in het museum ook geproefd worden van het overheerlijke culinaire Belgisch product. Sven Van Coillie Marketing Manager Gault&Millau: ”Chocolate Nation is erin geslaagd om op een zeer innovatieve manier een Belgisch icoon in de markt te zetten en mag zich daarom tot de welverdiende winnaar uitroepen van de marketing award 2019.”

Over Chocolate Nation
Maak je klaar voor het verhaal van onze nationale trots. Wie België zegt, denkt meteen aan chocolade. Belgische chocolade is wereldberoemd. Het liefdesverhaal tussen dit kleine landje en de zoete heerlijkheid gaat al generaties lang mee. In veertien gethematiseerde ruimtes neemt Chocolate Nation je in 60 tot 90 minuten mee in het verhaal van onze Belgische chocolade. De reis start in de cacaoplantages aan de evenaar en volgt de cacaoboon naar de grootste opslaghaven van cacao ter wereld in Antwerpen. Een reusachtige fantasiemachine toont hoe Belgische chocolade gemaakt wordt en hoe de fluweelzachte smaak ontstaat. 
Chocoladetradities, geschiedenis, merken, producten en innovaties die voor de wereldwijde reputatie zorgden, je vindt ze allemaal op jouw reis door het museum. En onderweg kun je naar hartenlust proeven, dat spreekt voor zich…
Chocolate Nation, het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld, een belevingsmuseum om je vingers bij af te likken. Chocolate Nation ligt recht tegenover het centraal station in Antwerpen. www.chocolatenation.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.