Wielerfilm ‘The Racer’ heeft releasedatum

The Racer
© Dennis Loquet

Koersliefhebbers aller landen, verenigt u! Ga alvast provisoir je benen waxen en de fietsketting smeren, want vanaf 9 september kan je op groot scherm genieten van het Vlaamse/internationale wielerdrama The Racer, waarin Louis Talpe en Matteo Simoni de hoofdrollen vertolken.

Naar aanleiding van de première van The Racer op de Cannes Virtual Market later deze maand, kunnen we al de eerste beelden uit de film delen! Geen betere dag om dit heuglijke nieuws te delen dan op de 75e verjaardag van de levende wielerlegende Eddy Merckx.

Synopsis

Zomer 1998 – De openingsritten van de Tour de France zijn verhuisd naar Ierland. De Belgische wielrenner Dom Chabol, bijna aan het einde van zijn carrière, is één van de beste ‘Domestiques’ (meesterknechten) van de afgelopen 20 jaar in de Tour. Het is een zware, opofferende rol – tempo instellen, wind tegenhouden en ondersteuning bieden zodat de sprinter van het team als eerste over de meet komt – en zelf voor de overwinning gaan is geen optie. Maar Dom koestert in het geheim een verlangen om de gele trui te dragen – slechts één keer voor het einde van zijn carrière.

Caviar is de Belgische coproducent van de film, die mee ondersteund wordt door Screen Flanders. Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt de film op 9 september 2020 in de Vlaamse en Brusselse zalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.