Chocolate Nation introduceert Duitse en Spaanse audiogidsen

Chocolate Nation
©Chocolate Nation

Vanaf deze week worden ook Duits en Spaanssprekende toeristen in het grootste Belgische chocolade museum ter wereld in hun eigen taal rondgeleid. Chocolade walhalla Chocolate Nation introduceert twee nieuwe talen in het gamma van de audiogidsen en voldoet daarmee aan de vraag van het groeiend aantal buitenlandse toeristen die het museum in hun eigen taal wensen te bezoeken. “We merken dat toeristen het belangrijk vinden om in hun eigen taal ons belevingsmuseum te kunnen ontdekken,” zegt Catherine Stuyck, marketing manager van Chocolate Nation.

Duitse kinderen komen ook mee

Tot op vandaag konden bezoekers van belevingsmuseum Chocolate Nation kiezen uit drie talen; Nederlands, Frans en Engels. “Wij kregen regelmatig de vraag van bezoekers voor Spaanse en Duitse audiogidsen, en merkten dat het soms ook een struikelblok was voor bezoekers wanneer we die niet konden aanbieden,” zegt Catherine Stuyck, marketing manager van Chocolate Nation. “We ontvangen bijvoorbeeld veel Duitse gezinnen. Voor de ouders is Engels dan meestal geen probleem, maar voor hun kinderen wel.” “Wij hechten er bovendien belang aan dat onze bezoekers het museum optimaal beleven,” vult Mickelle Haest aan. Samen met Jeroen Jespers bedacht zij het idee en nam het initiatief voor Chocolate Nation. “Wij zijn immers geen regulier museum, maar een belevingsmuseum. In veertien gethematiseerde ruimtes nemen wij bezoekers mee op een chocoladereis van ongeveer 90 minuten. De reis start in de cacaoplantages, volgt de cacaoboon naar de haven van Antwerpen en toont in een reusachtige fantasiemachine hoe Belgische chocolade wordt gemaakt. Het bezoek eindigt in onze chocoladehemel waar 10 verschillende chocoladesmaken geproefd mogen worden. Een stem in de audiogids neemt de bezoeker gedurende de hele tour mee in het verhaal.”

Overwegend buitenlandse toeristen

Chocolate Nation staat momenteel op nummer 1 van Tripadvisor van de 149 dingen te doen in Antwerpen en het museum won eerder de prestigieuze Gault&Millau Marketing Award 2019. Allemaal zaken waardoor bezoekers de weg naar het gloednieuwe museum, dat nog geen half jaar open is, weten te vinden. “Wij hadden verwacht dat we in het begin voornamelijk Antwerpenaars en Belgen zouden aantrekken. En pas later de buitenlandse toeristen. Om die groep te bereiken heb je meestal iets langer de tijd nodig. Maar onze bezoekers zijn nu al veelal buitenlandse toeristen die komen genieten van de vele aspecten van Belgische chocolade. Natuurlijk niet echt verwonderlijk, want Belgische chocolade is wereldberoemd,” lacht Jespers.

Eigen taal is van groot belang

Om een toeristische attractie succesvol te promoten over de landsgrenzen heen, is het van fundamenteel belang om toekomstige bezoekers aan te spreken in hun eigen taal, merkte marketing manager van Chocolate Nation, Catherine Stuyck. “Wij waren laatst op een beurs in Keulen waar wij verschillende touroperators hebben ontmoet. Zij vragen direct of er in ons museum ook in het Duits te bezoeken is. Voor de Spaanstalige landen gelden dezelfde verzoeken. ” Martijn Dresen, General Manager van het Radisson Blu Astrid Hotel en Peter Nuiten, General Manager van Lindner WTC Hotel & City Lounge Antwerp bevestigen dit. Beide hotels behoren tot de grootste hotels van Antwerpen. Nuiten: “Chocolate Nation heeft een internationale uitstraling. Iedereen kent immers Belgische chocolade.

Klantgerichtheid is een groot goed, dat weten wij als hotel als geen ander. Gasten aan kunnen spreken in hun eigen taal is een grote meerwaarde.” Jespers: “Bijkomende investeringen, zoals audiogidsen in andere talen, zijn nodig om extra buitenlandse toeristen aan te trekken. Wij sluiten niet uit dat wij in de toekomst andere talen als bijvoorbeeld Chinees zullen introduceren in het gamma van onze audiogidsen. Wij blijven dit opvolgen en evalueren, en hopen in de toekomst op de steun van overheidsinstanties als bijvoorbeeld Toerisme Vlaanderen te kunnen rekenen.”

Over Chocolate Nation
Chocolate Nation, het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld is een plek vol zintuiglijke ervaringen en verhalen van chocolademerken en chocolatiers.
Chocoladetradities, geschiedenis, producten en innovaties komen allemaal aan bod in dit belevingsmuseum.

Praktische info

Tickets en info op www.chocolatenation.be

Chocolate Nation is dagelijks geopend van 10.30 uur tot 21.00 uur.  De laatste tour begint om 19.30 uur.
De shop van Chocolate Nation, is vrij toegankelijk, opent om 10.00 uur en sluit om 21.00 uur.

Koningin Astridplein 7
2018 Antwerpen 

www.chocolatenation.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.