Recordjaar voor Antwerpse Sinksenfoor

sinksenfoor
©Stad Antwerpen

Zondag werd het de laatste dag van de Sinksenfoor. Die stond vanaf 8 juni al voor de vijfde keer op Spoor Oost aan de Noordersingel. Op vier weken tijd, een week minder dan de vorige jaren, mocht de foor 700.000 bezoekers verwelkomen, dat zijn er in verhouding meer dan de vorige jaren.

In 2015 vond de Sinksenfoor voor de eerste keer plaats op Spoor Oost. Toen stond de foor er 2 weken langer dan anders en trok ze 850.000 bezoekers. De vorige 3 jaar stond de foor er telkens 37 dagen, met in 2016 bijna 600.000 en in 2017 en 2018 telkens 800.000 kermisliefhebbers.

Dit jaar viel Pinksteren en dus ook de Sinksenfoor laat op het jaar. Daardoor stond de foor er slechts 4 weken, in totaal 30 dagen. Dat is een week minder dan de vorige jaren. Toch was er een grote publiekopkomst. In verhouding kwamen er zelfs meer mensen per dag: gemiddeld meer dan 23.300, een resultaat waar de stad en de standhouders heel tevreden mee zijn.

Deze goede editie is mede te danken aan het heel goede weer gedurende een groot deel van de periode. Verder hadden studenten dankzij de late Pinksteren de kans om ook naar de kermis te komen. Bovendien viel het de foorkamers op dat veel trouwe klanten maar ook nieuwe gezichten vlot hun weg vonden.

Er kwamen voor deze editie opnieuw meer dan 150 attracties afgezakt naar de Sinksenfoor. De 5 nieuwe trokken meteen heel wat publiek. Vooral ‘Top of the world’, de draaimolen op grote hoogte, bleek een schot in de roos. En op de warmste dagen trokken de waterattracties, waaronder de nieuwe River Rafting, heel wat mensen die verkoeling zochten.

Video: ©ATV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.