BZN-zanger Jan Keizer vertaalt De Wellerman voor Ancora

Jan Keizer
©Royal Promotions

Vanaf aankomend weekend is de nieuwste single van Ancora te downloaden. Met het nummer ‘de Wellerman” wil de band uit het Oosten van Nederland de muziekindustrie opnieuw veroveren. ‘Ancora maakt al zes jaar Shanty muziek,’ zegt hun producer en mede-ontdekker Edwin van Hoevelaak. ‘Door toeval lijken de radiostations deze muziekstroming nu te hebben omarmd. Dus hét moment voor Ancora om een nieuwe plaat uit te brengen.’ De nieuwe single van Ancora, is een vertaling van Wellerman, het origineel is van de Schotse zanger Nathan Evans. Jan Keizer, de voormalig zanger van BZN, schreef de tekst en in de Rooftopstudio van Edwin van Hoevelaak is de plaat opgenomen. Edwin hoopt dat dit de grote doorbraak voor Ancora wordt. ‘Dit is hun muziek. Authentieker wordt het niet.’

Shantymuziek staat voor een arbeidslied dat zeelieden hielp om taken op een boot uit te voeren. Het ritme van de ‘piratenmuziek’ werd gebruikt om bij elkaar te blijven tijdens het roeien, het hijsen van de zeilen en ander werk dat de zeemannen samen moesten doen. De 26-jarige Nathan Evans plaatste zijn versie van de sea shanty Wellerman eind december op TikTok. Het nummer werd favoriet onder de gebruikers en niet veel later werd het complete zee-genre dus een trend. In Engeland en nu dus ook in Nederland en de rest van de wereld.

Ancora is een Nederlandse zanggroep, met name gericht op het leven op zee als zeeman. De groep is in 2013 opgericht met hulp van het platenlabel van Jan Smit. De band bestaat uit Harm Wolters, Patrick van Bree, en Patrick Jongschaap. Hun eerste drie albums kwamen binnen op nummer-1 in de Album Top 100 en werden met goud bekroond. In de afgelopen jaren schreef Jan Keizer met zijn zoon Louis veel van hun teksten voor de Nederlandse band Ancora.

De single ‘de Wellerman’ is vanaf dit weekend op alle bekende kanalen en sociale platforms te streamen en downloaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.