Uitgezonderd. pakt uit met grote namen in cast Assisen Online 2 – DE KERSTMOORD.

Uitgezonderd.
©Uitgezonderd.
Nog enkele weken en dan start het proces rond Assisen Online 2 – DE KERSTMOORD op 21 december. Vandaag maakt Uitgezonderd. de complete cast bekend. Niemand minder dan Wim Opbrouck zit in de beklaagdenstoel. Uitgezonderd. wist het kruim van de Vlaamse acteurswereld te strikken om hier aan mee te werken: Frans Maas, Francesca Van Thielen, Kürt Rogiers, Karen Damen, Leah Thys, Ianthe Tavernier, Liesbeth Roose, Tom Audenaert, Warre Borgmans, Mira Delbaen en Peter Bulckaen.  Ook deze keer mogen de talrijke juryleden zich verwachten aan een proces waarbij het ontzettend moeilijk wordt om de leugen van de realiteit te onderscheiden. De kerstvakantie kan zo op een extra spannende manier ingezet worden door met het hele gezin, als de beste speurders, te oordelen over schuld en onschuld van de beklaagde. Inschrijven kan nog tot en met 20 december op www.assisenonline.be 

REGISSEUR FRANK VAN LAECKE MOCHT AAN DE SLAG MET ZEER OPVALLENDE NAMEN VOOR DE OPNAMES VAN ASSISEN ONLINE 2 – DE KERSTMOORD.

“Onze eerste Assisen online is niet onopgemerkt voorbij gegaan. We mochten echt van een hype spreken. De getuigenissen en pleidooien kwamen goed binnen bij het publiek dat fungeert als jurylid. Dat maakt dat James Cooke en zijn productieteam ook de nieuwe namen die we aantrokken in deze cast  konden overtuigen van onze digitale insteek. In deze tijden van corona, waarin heel wat acteurs nog “huisarrest” hebben, hebben we ze zeker kunnen intrigeren om mee te doen aan deze nieuwe,  online, interactieve voorstelling. We nemen op vanaf 7 december, in corona-veilige omstandigheden. Ik kijk er enorm naar uit met dit topteam.”

PRODUCENTEN JAMES COOKE EN BOB JENNES ZIEN DEZE KERSTMOORD ALS EEN VROEG GESCHENKJE VOOR ONDER DE KERSTBOOM AAN DE VELE GEZINNEN DIE NU NOG MEER THUIS ZIJN.

Bob Jennes: “In deze uitzonderlijke kerstperiode, zullen veel gezinnen en koppels niet op hun vaste manier kunnen samen komen of feest vieren. Met deze digitale, interactieve moordzaak bieden we een mooie formule aan om eens een andere activiteit te doen thuis. De Kerstmoord zal zeker, aan de salontafel, de tongen losmaken en zorgen voor de nodige discussies. Het is eens iets anders dan een klassiek gezelschapsspel. Ik ben ervan overtuigd dat al onze juryleden dit op een unieke wijze zullen beleven, en al zeker met deze topcast.”

ASSISEN ONLINE 2 – DE KERSTMOORD – EEN  ZAAK WAAR NIEMAND ONBEWOGEN BIJ BLIJFT.

Op 17 december 2018 wordt de charismatische en vooral ook populaire 32-jarige priester Hugo Stellings levenloos aangetroffen in de sacristie van zijn kerk. Onderzoek wijst naar de 51-jarige slager Robert Vercauteren als dader. Hij zou de priester door een slag met een heiligenbeeld om het leven hebben gebracht. De man bekent maar trekt die bekentenis achteraf weer in.

Priester Stellings was vooral populair bij de jongeren door zijn dynamische en eigentijdse aanpak. Zo ook bij Louise Vercauteren, de 18-jarige dochter van Robert Vercauteren, met wie hij een relatie begon.

Twee jaar later komt de zaak voor het Hof van Assisen. Het is aan de jury om te beslissen over schuld of onschuld.

ASSISEN ONLINE 2 – EEN UNIEK CONCEPT DAT IEDEREEN AANSPREEKT.

Uitgezonderd.
©Uitgezonderd.
Sinds kort wordt de grootste volksjury ooit samengesteld voor ASSISEN ONLINE 2 – DE KERSTMOORD. Regisseur Frank Van Laecke en Baantjer-schrijver Peter Römer schreven opnieuw een spannende online assisenzaak waarin het publiek beslist over schuld of onschuld van de beklaagde. Via dagelijkse filmfragmenten met getuigenissen, verhoren en het uiteindelijke betoog van beide partijen stemt het publiek, dat online in de jury zetelt, in alle eer en geweten over de schuld of onschuld van de beklaagde. Opnieuw zetten protagonisten Frans Maas, Francesca Van Thielen en Kürt Rogiers hun beste beentje voor in een spraakmakend proces.
ROLVERDELING – ASSISEN ONLINE 2 – DE KERSTMOORD

 • Kürt Rogiers: Advocaat Gilles Colin
 • Francesca Vanthielen: Procureur Veerle Durieux
 • Frans Maas: Voorzitter Jef Voorjans
 • Wim Opbrouck: Robert Vercauteren (Beklaagde – Slager)
 • Karen Damen: Frieda De Witte (medewerkster slagerij)
 • Warre Borgmans: EH. Johannes Neuhaus (Priester)
 • Leah Thys: Roza Janssens (Medewerkster kerk Hugo Stellings)
 • Tom Audenaert: Fons Debaere (Bloemist)
 • Ianthe Tavernier: Louise Vercauteren (Dochter Robert Vercauteren)
 • Liesbeth Roose: Jacky Leemans (Vriendin Louise Vercauteren)
 • Peter Bulckaen: Daniel Keppens (Gerechtspsychiater)
 • Mira Delbaen: Lotte Martens (Wetsdokter)

PRAKTISCHE INFO – ASSISEN ONLINE 2 – DE KERSTMOORD

Uitgezonderd.
©Uitgezonderd.

Info en tickets:
www.assisenonline.be

Tarief: 15 euro

Start proces: 21 december
Producent: Uitgezonderd. – Bob Jennes en James Cooke
Script: Peter Römer en Frank Van Laecke
Regie: Frank Van Laecke
Met: Frans Maas, Francesca Van Thielen, Kürt Rogiers, Karen Damen, Leah Thys, Wim Opbrouck , Ianthe Tavernier, Liesbeth Roose, Tom Audenaert, Warre Borgmans, Mira Delbaen en Peter Bulckaen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.