Gemeentebestuur Mol steunt uitbreiding Legacy Festival naar tweedaags festival

Legacy Festival
©Legacy Festival

In nauwe samenspraak met het Zilvermeer steunt het gemeentebestuur Legacy Festival in zijn ambities om door te groeien naar een tweedaags muziekfestival. Uiteraard gelden er specifieke voorwaarden voor deze uitbreiding. Samen met alle retromuziekliefhebbers hopen we dat het festival effectief kan doorgaan op de nieuwe aangekondigde data van zaterdag 4 en zondag 5 september. Het voorspoedige verloop van de vaccinatiecampagne – en dus de tijdige aanlevering van voldoende vaccins – speelt hierin een cruciale rol. De aankondiging van de organisatoren krijgt alle steun van het gemeentebestuur, maar geldt onder ‘coronavoorbehoud’.

Retromuziekliefhebbers konden de afgelopen jaren hun hart ophalen tijdens Legacy Festival op het beroemde witte zand van het Zilvermeer. Corona gooide vorig jaar – net zoals bij alle muziekfestivals – roet in het eten. Voor de editie van 2021 mikten de organisatoren in eerste instantie op juni. Nu blijkt dat dit vermoedelijk te vroeg is in de strijd tegen het coronavirus, verschuift het festival naar 4 en 5 september.

Tweedaags muziekfestival

Voor het eerst zal het festival twee dagen plaatsvinden. De besprekingen hierover vonden al eerder plaats met het gemeentebestuur. Onder specifieke voorwaarden krijgen de organisatoren groen licht voor deze uitbreiding. De opgelegde voorwaarden richten zich op het beperken van de geluidshinder en een veilige verkeersafwikkeling. Ook voor het inrichten van een eventuele festivalcamping gelden strikte regels, in samenspraak met de brandweer.

Veiligheid

Zo stopt de festivaldag op zondag 5 september verplicht om 23 uur, waarbij het laatste uur er aan een lager geluidsvolume op één podium wordt gespeeld. Dit vervroegd einduur is belangrijk om de geluidshinder op deze laatste weekenddag te beperken. Daarnaast moeten de organisatoren meer aandacht besteden aan een veilige uitstroom van de bezoekers na het einde van de festivaldag. Ook de uitgang ter hoogte van ecocentrum De Goren moet hiervoor ingezet worden, wat een betere spreiding van het autoverkeer garandeert. De komende maanden zullen via het veiligheidsoverleg de nodige praktische afspraken worden gemaakt.

Meer info: www.legacyfestival.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.