Binnenkort met zen allen naar ‘The London Resort’ – de grote concurrent van Disneyland

The London Resort
©The London Resort

Disney kennen we inmiddels allemaal wel. Ben je een liefhebber van attractieparken dan is The London Resort, open vanaf 2024, iets voor jou. Een Brits pretpark dat ‘UK Disneyland’ wordt genoemd. De eerste beelden van het 4,1 miljard euro kostende park zijn onthuld en behoorlijk indrukwekkend. The London Resort zal bestaan uit 6 eilanden en het themapark heeft partnerships met de BBC, ITV Studios en Paramount Pictures.


 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The london resort updates (@thelondonresort_updates) op

Duurzaam pretpark

Op de site van het pretpark lezen we dat The London Resort het meest duurzame pretpark ter wereld wil worden. Ze streven ernaar om helemaal geen CO2 uit te stoten. Hoe ze dat gaan doen is nog niet bekend, maar daar horen we de komende jaren ongetwijfeld meer over.

PY Gerbeau, Chief Executive van London Resort Company Holdings (LRCH), licht toe:

“We creëren een eersteklas themapark. Een bestemming die alle nieuwe, meeslepende en interactieve technologieën en ervaringen in de wereld maximaliseertMaar we zullen niet alleen een recreatieve bestemming van wereldklasse creëren, het zal ook een van de meest duurzame themaparken op aarde zijn. We hebben drie richtlijnen waaraan we werken als het gaat om het ontwikkelen van attracties. Nummer één is innovatie. We zijn hier niet om te kopiëren wat eerder is gedaan, zelfs als het succesvol is geweest. Nummer twee is relevantie. We moeten bedenken dat de klanten van vandaag niet de klanten van 2024 zullen zijn. En de derde is flexibiliteit. We moeten een park creëren dat gemakkelijk kan evolueren en zich kan aanpassen.”

Meest ambitieuze project sinds bouw Disneyland Parijs

Het London Resort wordt aangekondigd als een van de meest ambitieuze projecten op het gebied van attractieparken sinds de bouw van Disneyland Parijs. Bovendien is het park het eerste Europese themapark dat helemaal nieuw wordt gebouwd sinds de opening van Disneyland in 1992. Uiteindelijk wordt The London Resort opgesplitst in 2 parken, waarvan de eerste in 2024 geopend wordt. Naar verwachting wordt 5 jaar later, in 2029, het tweede deel geopend.

De 6 landen van The London Resort

Net zoals we kennen van de Disneyparken kom je na de entree van het nieuwe park in een ‘High Street’. Hier vind je winkels, restaurants, hotels, een congrescentrum en waterpark. Daarnaast komen er 6 landen:

  • The Studios: explosieve attrracties
  • The Woods: fantasie, verhalen, sprookjes
  • The Kingdom: zwaarden, tovenaars, draken en legendes
  • The Isles: mythische wezens, verbeelding en realiteit lopen door elkaar
  • The Jungle: oude ruïnes, mysterieuze beschavingen, ontdekkingsreizen
  • Starport: buitenaardse wezens en futuristische ervaringen

Het park zal 535 hectare groot worden en wordt gebouwd in Kent. Dat is inderdaad niet in Londen, maar wel in de buurt. Nog een paar jaar geduld hebben dus voordat je, uiteraard duurzaam met de trein, af kunt reizen naar het nieuwste attractiepark van Europa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.