Bekende acteurs kruipen in de rol van onze Vlaamse meesterschilders

MEET THE MASTERS
©Plein Publiek & Meet The Masters

Pieter Bruegel de Oude vouwde nog maar net z’n schildersezel bij elkaar, of in het Brusselse Dynastiepaleis wordt nu plaats geruimd voor drie àndere Vlaamse Meesters. Tijdens een nieuwe, innovatieve kunstbeleving maak je kennis met de drie Vlaamse grootmeesters Jan Van Eyck, Pieter Bruegel en Peter Paul Rubens. Hoewel ze allemaal in een andere eeuw leefden en schilderden, ontmoeten ze elkaar nu in onze hoofdstad. Met de modernste video-mapping technieken en 360° projecties wordt ‘Meet The Masters’ een wervelende tentoonstelling, waarbij de kunstenaars écht tot leven lijken te komen. Acteurs Nico Sturm, Damiaan de Schrijver, Stijn Cole en Tom Vermeir kruipen in de huid – of beter ‘stem’ – van de kunstenaars. Alle info en tickets vind je op www.meetthemasters.be. De expo opent de deuren op 27 augustus.

Een jaar lang kon je in het Brusselse Dynastiepaleis terecht voor de multimediale tentoonstelling rond Pieter Bruegel de Oude. Meer dan 60.000 bezoekers van over de hele wereld werden terug gekatapulteerd naar de 16e eeuw en ondergedompeld in de wondere wereld van Bruegel. Nu is het de beurt aan het trio Jan Van Eyck, Pieter Bruegel en Peter Paul Rubens.

Vanaf 27 augustus nemen de drie je mee naar hun atelier, waar hun kunstwerken écht tot leven komen en waar ze hun verhaal vertellen. Door middel van hoogtechnologische beelden, video-mapping en 360° projecties worden indrukwekkende details uitgelicht. Tijdens een meeslepend hoorspel en dankzij de audiogids, gecreëerd door kunsthistorici en experten die zich verdiepten in literatuur en publicaties, voor zowel volwassenen als kinderen, krijg je inzicht in hun groot talent en manier van werken.

Vlaamse (stem)acteurs
Nico Sturms, die je onder andere kan herkennen uit de film ‘Niet Schieten’ en de reeks ‘Gina & Chantal’, speelt Arthur, die de ateliers van de kunstenaars bezoekt. Damiaan De Schrijver (uit onder andere ‘Bowling Balls’, ‘Frits & Freddy’ en ‘Matroesjka’s’) is Rubens. De Belgische singer-songwriter Stan Lee Cole vertolkt de rol van Bruegel, terwijl Tom Vermeir (uit Belgica, Salamander en De Twaalf) in het penseel van Van Eyck kruipt.

De soundscape, de uitgekiende historische achtergrond, de verhaallijn en de vele special effects zorgen ervoor dat het lijkt alsof je écht deel lijkt uit te maken van hun leven. In de laatste ruimte van de expo, het grote auditorium, ontmoeten de drie kunstmeesters elkaar in Peter Paul Rubens kasteel.

Toerisme Vlaanderen
Deze nieuwe expo werd uitgewerkt in opdracht van Toerisme Vlaanderen. Door het succes van de expo Beyond Bruegel werd de meerwaarde van innovatieve kunstbelevingen meer dan duidelijk. Dat doen ze in samenwerking met onder andere CREATE.eu, een Gents multimediabedrijf dat werkt met de nieuwste technologieën om verbluffende digitale kunstprojecten op poten te zetten. Congé werkt creatieve ideeën uit en implementeert ze op unieke locaties. Gekend van oa de foodmarket “Mercado”, de creatieve hub “Meatpack”, maar vooral van “Plein Publiek” in Antwerpen en Brussel. Locaties met een groot horeca-, evenementieel en cultureel luik. Duvel Moortgat is concessiehouder en vaste partner van CREATE.eu en vzw Congé. De Regie der gebouwen, eigenaar van Het Brusselse Dynastiepaleis, geeft de kans om langer dan voorzien in het gebouw te blijven.

Zomerterras
Klaar met de wandeling doorheen de expo? Dan kom je terecht in Plein Publiek. Want het Dynastiepaleis is niet enkel dé plek waar je de drie Vlaamse Meesters ontmoet – het is ook een hippe Brusselse hotspot. In de serre die neergepoot werd ín het gebouw, kan je terecht kan voor een hapje of heerlijke brunch, lunch of diner. Of kies voor een tafeltje op het zonovergoten terras. Dat kan trouwens nù al, want Plein Publiek BXL is vrij (en veilig) toegankelijk voor jou en je bubbel. Cheers! Vergeet je mondmasker niet.

Praktisch:

Plein Publiek & Meet The Masters
Kunstberg 5, 1000 Brussel

Tickets kosten 7 euro voor kinderen van 6 tot 16 jaar op weekdagen en 8 euro tijdens het weekend. Volwassenen betalen 10 euro (weekdag) en 11 euro in het weekend. Voor kinderen tot 6 jaar is de toegang gratis. Er gelden speciale tarieven voor senioren, studenten en leerkrachten en er zijn ook acties voor gezinnen en groepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.