Amsterdamse kerkklokken eren David Bowie

David Bowie
©Royal promotions

Op woensdag 8 januari zou David Bowie 73 jaar zijn geworden. Zijn nalatenschap is nog altijd springlevend en avond aan avond is met groot succes zijn laatste meesterwerk, de musical Lazarus te zien in DeLaMar Theater in Amsterdam. Zijn geboortedag en sterfdag vallen in dezelfde week. Om deze reden roept Stage Entertainment Nederland deze week uit tot ‘Bowie Week’. Om het werk van David Bowie te eren spelen dinsdag 7 januari drie carillons van kerken in Amsterdam op verschillende tijdstippen de Bowie-hit ‘Life on Mars’. Om 12.00 uur de Westertoren, de Zuidertoren om 14.30 uur en als laatste de Oudekerkstoren om 16.00 uur.

‘Bowie Week’

David Bowie’s geboortedag en sterfdag vallen in dezelfde week, waardoor deze week is uitgeroepen tot ‘Bowie Week’. Op 8 januari wordt er feestelijk afgetrapt in Café Americain. In aanwezigheid van de voltallige cast van Lazarus, producent Albert Verlinde en Bowie-kenner Ad Visser wordt het werk en leven van Bowie gevierd. Aansluitend wordt een groots eerbetoon aan David Bowie onthuld op het Leidseplein. Daarnaast zijn er deze week ‘Bowie Talks’ waarin Ad Visser een nieuwe kijk geeft op David’s denken en werken, is er een fototentoonstelling ‘Bowie in Concert’ op de 4e etage van het theater en is er een ‘Bowie pubquiz’ voorafgaand aan de middagvoorstelling op 12 januari.

Lazarus

Popfenomeen David Bowie overleed op 10 januari 2016. Een van zijn allerlaatste projecten was de musical Lazarus. Hij ontwikkelde de voorstelling met Enda Walsh (script) en regisseur Ivo van Hove. Van Hove, onlangs opnieuw genomineerd voor een prestigieuze Tony Award, neemt ook de regie van de Nederlandse productie voor zijn rekening. Lazarus is een vervolg op het boek The Man Who Fell to Earth van Walter Tevis. Bowie vertolkte zelf de hoofdrol van Thomas Newton in de filmbewerking uit 1976, geregisseerd door Nicolas Roeg. In Lazarus ontmoeten we Bowie’s alter ego Thomas Newton opnieuw. De voorstelling is een avontuurlijke trip door Bowie’s geniale geest. Een reis die uiteraard wordt omlijst met legendarische Bowie hits, waaronder ‘Heroes’, ‘Absolute Beginners’, ‘Changes’, ‘All the Young Dudes’, ‘This is Not America’ en uiteraard ‘Lazarus’, voor de voorstelling geschreven en later uitgebracht op Bowie’s laatste album Blackstar.

Meer info over Lazarus: www.stage-entertainment.nl/shows/musical/lazarus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.