Limburgse dj/producer Kenn Colt: “Stijn Coninx inspireerde mij voor mijn zomersingle ‘Sun Goes Down’.

Ken Colt
©House Of Entertainment

Met ‘Be Alright’ scoorde de getalenteerde producer en resident-dj van Club Versuz en Pacha Ibiza On Tour vorig jaar een dikke zomerhit. Dat kunstje hoopt Hasselaar Kenn Colt, die in Lotto Mons Expo nog het voorprogramma draaide van David Guetta, met ‘Sun Goes Down’ te herhalen. “Ongeacht waar we deze zomer onze vakantie doorbrengen – thuis, in eigen land of de nabije landen – mijn nieuwe single zorgt voor veel streepjes muzikale zon.”

Zelf weet hij het niet, maar toch ligt regisseur Stijn Coninx verrasssend genoeg mee aan de basis van Kenn zijn nieuwste single: “Vorig jaar zat ik met vrienden in de bioscoop en keken we naar ‘Niet Schieten’, een film die Stijn regisseerde. Niet alleen de prent, maar ook Nik Kershaw zijn 80’s hit ‘I Won’t Let The Sun Go Down On Me’ is sterk blijven hangen, waardoor ik besloot om er een nieuwe versie van te maken. De lockdown waarin we de voorbije weken met z’n allen hebben gezeten, bevestigde nogmaals de nood die we hebben aan de positive vibes die je in ‘Sun Goes Down’ terugvindt. Het is inderdaad opnieuw een catchyradiovriendelijke song. Na ‘Be Alright’ is het de eerste single die ik sinds een jaar uitbreng, maar dat komt omdat ik de voorbije maanden gefocust bezig was met de opnames van mijn debuutalbum. Wie mij kent, weet dat ik een perfectionist ben die zich niet laat regisseren. In het najaar verschijnt het album en in afwachting heb ik met mezelf de afspraak gemaakt dat ik vanaf nu sneller nieuwe muziek ga uitbrengen. Aan de vele reacties die ik krijg via mijn sociale media, merk ik dat mensen nu nood hebben aan toffe, dansbare muziek en daar draag ik graag mijn steentje toe bij.

Met zijn debuuttrack ‘Feels Like a River’ trok Kenn Colt meteen heel wat aandacht en scoorde hij bijna 10 miljoen streams. De opvolger ‘Sanctify’, die hij uitbracht met de Deense zanger Illang was opnieuw goed voor meer dan 3 miljoen streams. Met ‘Come On Sugar’ en ‘Be Alright’ volgde de bevestiging, en door de support van gerenommeerde collega’s Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Bob Sinclar, Fedde Le Grand en vele anderen, behaalde hij met al zijn nummers ondertussen meer dan 20 miljoen streams en een massa social media volgers.

Positief
Net als bij zijn collega-dj’s sloeg het coronavirus keihard toe in zijn agenda. Op nieuwjaar draaide Kenn nog op PACHA in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad, maar ondertussen staan zijn wekelijkse dj-sets ‘on hold’ en is zijn 7de doortocht op Tomorrowland uitgesteld. “Normaal beleefde ik nu één van mijn drukste voorjaren en zomers, maar alles is verplaatst of doorgeschoven naar volgend jaar. Uiteraard vind ik het jammer, maar ik blijf het positief bekijken en hoop net als velen snel op betere tijden. Ik verlang ernaar om weer te kunnen spelen voor het publiek. Ondertussen maak ik van die extra tijd gebruik om mijn debuutalbum af te werken. Ik blijf aanwezig en actief op de sociale media, én ik denk na over een vervolg op mijn online dj-set die ik recent speelde voor de jarige Club Versuz. Dagelijks word ik daar nog over aangesproken en krijg ik de vraag: wanneer draai jij nog eens online? Laten we zeggen dat ik het met mijn team aan het bekijken ben”, zegt Kenn Colt lachend.

De nieuwe Kenn Colt-single ‘Sun Goes Down’ is al de 5de release die verschijnt op zijn eigen FEELS LIKE HOME-label en is vanaf nu digitaal beschikbaar.

WEBSITE: www.kenncolt.com

INSTAGRAM: www.instagram.com/kenncolt

SPOTIFY: www.kenncolt.com/spotify 

FACEBOOK: www.facebook.com/kenncolt 

TWITTER: www.twitter.com/kenncolt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.