1917 verwelkomt 100.000 bezoeker dit weekend!

1917
©WW

Het oorlogsdrama 1917 van Oscar®winnende regisseur Sam Mendes (Skyfall, Spectre, American Beauty) zorgde in het openingsweekend voor uitverkochte zalen. Dit weekend wordt maar liefst de 100.000ste bezoeker verwacht, en staat  de film – sinds de release op 8 januari –  op nummer 1 in de Belgische  en internationale Box Office.  

1917 sleepte al vele nominaties en prijzen in de wacht, waaronder ook een onderscheiding voor ‘ en ‘Beste Film (drama)’ en ‘Beste Regie’ tijdens de 77ste uitreiking van de Golden Globe Awards. Naast de Globes heeft de film in Los Angeles 3 Critics’ Choice Awards in de wacht gesleept voor ‘Beste Regie’, ‘Beste Cinematografie’ en ‘Beste Montage’. Ondertussen werd bekend dat 1917 ook genomineerd werd voor de Oscars in maar liefst 10 categorieën waaronder Beste Film, Beste Regie, Beste Scenario en Beste D.O.P.

De film 1917 gaat over twee jonge Britse soldaten Schofield (George MacKay; bekend van Captain Fantastic) en Blake (Dean-Charles Chapman; vanGame of Thrones), die op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog een onmogelijke missie toegewezen krijgen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen – waaronder Blake zijn eigen broer.

Het verhaal speelt zich af in real time en wordt verteld in één onafgebroken shot. Oscar®winnende cinematograaf Roger Deakins (Bladerunner 2049, Skyfall) is verantwoordelijk voor deze unieke filmopname. 1917 is geregisseerd door Sam Mendes die samen met Krysty Wilson-Cairns (Penny Dreadful) het scenario heeft geschreven. De film is geproduceerd door Mendes en Pippa Harris (Revolutionary Road, Away We Go) onder Neal Street Productions met Jayne-Ann Tenggren (associate producer, Spectre), Callum McDougall (executive producer, Mary Poppins Returns, Skyfall) en Brian Oliver (Rocketman, Black Swan).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.