111.111 kaarten verkocht voor Nederlandse tournee CATS

Terwijl in het zuiden van Nederland uitbundig carnaval werd gevierd, heeft de musical CATS een nieuwe mijlpaal bereikt. Tijdens het carnavalsfeest werd namelijk heel toepasselijk het 111.111e ticket verkocht voor de Nederlandse tournee van deze Londense musical. De eer ging naar bijgaande broer en zus die als twee kleine ‘katjes’ verkleed het 111.111e en 111.112ekaartje kochten voor een van de voorstellingen in het Chassé Theater in Breda. Van 2 tot en met 22 april komt de Engelstalige versie wegens het overweldigende succes nog een keer terug in het Nieuwe Luxor Theater (2 t/m 7 april). Vervolgens doet de show van 9 tot en met 14 april MartiniPlaza in Groningen aan om tot slot naar het zuiden af te reizen en van 16 tot en met 22 april de laatste voorstellingen in het Chassé Theater in Breda te spelen. Voor het Nederlandse publiek is dit de laatste kans om de West End productie te bewonderen.

Het is iets meer dan dertig jaar geleden dat CATS in Amsterdam in première ging, met onder anderen Ruth Jacott in de rol van Grizabella. De klassieker van componist Andrew Lloyd Webber is nu voor het eerst sinds tien jaar weer in Nederland te zien. De musical blijkt niet alleen in Nederland populiar ook in China is de musical inmiddels een echte publiekslieveling. Meteen na de serie voorstellingen in Nederland vertrekt de gehele cast dan ook naar China voor een tournee van maar liefst negen maanden.

Het verhaal

De musical speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de Jellicle katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grisabella, de glamour kat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar grote verdriet willen ze niets van haar weten. Dan verandert alles: Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider, die uitgerekend Grizabella kiest om herboren te worden.

De Engelstalige voorstelling wordt voorzien van boventiteling en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.catsdemusical.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.