The Jamies are back! Nomineer jouw favoriete Vlaamse online videomaker!

de Jamies
Ze zijn terug: De Jamies. De Vlaamse online video awards gaan voor de derde keer door tijdens Filmfestival Oostende op woensdag 1 februari 2023. Vanaf vandaag kan iedereen hun favoriete online videomaker van het afgelopen jaar nomineren om kans te maken op een award.

Op De Jamies worden de beste online videomakers van het moment gevierd. Dat zijn de Vlaamse creatievelingen die ontzettend goeie videocontent maken op YouTube, TikTok, Twitch en Instagram in uiteenlopende genres en stijlen voor een even diverse groep van kijkers. Het internet barst van het talent en De Jamies geeft die content creators de erkenning die ze verdienen.
“Ik kijk ernaar uit om opnieuw de creators samen te mogen brengen”, vertelt creatief directeur Hannes Coudenys over De Jamies. “Op de vorige editie heb ik vriendschappen zien ontstaan die zich vertaalden in creatieve samenwerkingen en dat is fantastisch.”

DE JAMIES VERNIEUWEN
Na een online awardshow te midden van de coronacrisis en een fysieke show in het prille post-corona tijdperk, reiken De Jamies voor de derde keer awards uit op woensdag 1 februari in CC De Grote Post. In dit prachtig gerestaureerde en bruisende cultuurhuis worden de genomineerden, juryleden en gasten ontvangen voor een spetterende awardshow die te volgen zal zijn via VRT MAX en YouTube.

Peter Craeymeersch, Artistiek Directeur Filmfestival Oostende:
“Met Filmfestival Oostende bieden we het audiovisueel talent van eigen bodem een platform voor het grote publiek. Online creators horen hier zeker bij. Met weinig middelen tonen ze hun creativiteit en we willen hen helpen ervoor zorgen dat ze ontdekt worden. Zo kan hun online creatie een eerste stap zijn naar een webserie of naar een film, serie bestemd voor TV of de bioscoop. De eerste fysieke awarduitreiking van deze editie was een avond die bulkte van creativiteit en energie, een sfeer die we met Filmfestival Oostende omarmen en mee willen uitdragen.

Tijdens de gala-avond bekronen De Jamies maar liefst 13 videomakers in de categorieën: Vlog, Fictie, Lifestyle, Dans & Muziek, Comedy, Explainer, de Kastiop Award voor gamestreaming (n.v.d.r. hiermee eren De Jamies gamestreamer Kastiop die in 2020 het leven liet), Videograaf en Opkomend talent. Nieuw dit jaar zijn: Organisatie of bedrijf, Sociaalste creator, Quarter life achievement en Nimcel (niche internet micro celebrity)). “Dat zijn makers die heel veel volgers hebben op bijvoorbeeld TikTok, maar niet binnen een specifiek genre vallen en niet bekend zijn in de mainstream media”, legt Hannes uit.

Daarbovenop stemt het publiek samen op De beste content creator van het jaar en De beste video van het jaar. De beide publieksprijzen werden vorig jaar in ontvangst genomen door YouTuber Acid.

De categorieën Video van het jaar en Content creator van het jaar worden volledig door het publiek gekozen en de categorieën Organisatie of bedrijf, Opkomend talent, Videograaf en Sociaalste creator worden volledig door de jury gekozen. Voor de andere categorieën zal de vakjury zich samen met het publiek buigen over de winnaars, beide groepen hebben elk 50% inzeg in het stemproces. Vincent Schroeven (creatief directeur van Hurae) zit deze jury van experten in online media voor.

WORD ZELF DE BESTE CONTENT CREATOR OP DE JAMIES TUTORIALS
Niet onbelangrijk: naar aanloop van De Jamies kunnen opkomende talenten en bedrijven zelf de kneepjes van het online mediavak leren in workshops en lezingen gegeven door experten. De Jamies Tutorials gaan door op dinsdagnamiddag 31 januari voor organisaties en woensdagnamiddag 1 februari voor jonge creatievelingen. De ticketverkoop van De Jamies Tutorials start binnenkort.
BEPAAL ZELF DE GENOMINEERDEN
Vanaf maandag 17 oktober tot en met zondag 6 november kan iedereen hun favoriete Vlaamse online videomaker van 2022 insturen op www.dejamies.be.

Op woensdag 1 december begint het echt spannend te worden want dan opent het stemformulier. Daarmee kan het publiek stemmen op 10 genomineerden per categorie, verkozen door de vakjury uit alle ingestuurde namen. Stemmen kan tot en met zondag 25 december, waarna de winnaars in elke categorie bekendgemaakt worden op woensdag 1 februari 2023 in CC De Grote Post en live op YouTube en VRT MAX.

IN EEN NOTENDOP
Het populaire tv-programma Iedereen Beroemd (in primetime op één) wijdt vanaf 9 november een vast item aan De Jamies in samenwerking met Supercontent. Supercontent is nog maar enkele maanden actief met een eigen YouTube-kanaal, maar ze vallen meteen hard op. Aalstenaars Jeff Bronder & Pieterjan Marchand maakten in het verleden trailers bij SBS. Nu bekijken ze met heel veel humor de wereld van influencers en social media fenomenen: in volle coronacrisis scoorden ze o.a. met het Marc Van Ranst-lied 1,3 miljoen views.
IN EEN NOTENDOP
De Jamies: awardshow voor Vlaamse online contentmakers tijdens het Filmfestival van Oostende

Wanneer:

  • Dinsdag 31 januari 2023: een namiddag masterclasses onder de naam De Jamies Tutorials voor business
  • Woensdag 1 februari 2023: een namiddag masterclasses onder de naam De Jamies Tutorials voor creators galashow met uitreiking van De Jamies
Waar: CC De Grote Post in Oostende en online op YouTube en VRT MAX

Hoe:

  • Iedereen kan hun favoriete videomaker insturen tot en met zondag 6 november via www.dejamies.be.
  • Het stemmen op de finale 10 genomineerden loopt van maandag 28 november tot en met zondag 25 december

#dejamies @dejamies 

www.dejamies.be

De Jamies op sociale media:  Instagram – Facebook – Twitter – TikTok – YouTube

De Jamies zijn een samenwerking van Filmfestival Oostende met Hurae. Filmfestival Oostende vindt plaats van vrijdag 27 januari tot en met zaterdag 4 februari 2023.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.